Azeri-Türk asıllı Baguirov ABD’de milletvekilliğine yürüyor

Güncelleme Tarihi:

Azeri-Türk asıllı Baguirov ABD’de milletvekilliğine yürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 17:09

ABD’de yaşayan ve milletvekilliği için politikada hızla ilerleyen Azeri-Türk asıllı Dr. Adil Baguirov, Ohio Eyaleti Dayton Kenti’nde Eğitim Kurulu başkanlığına seçildi. Amerika’nın en önemli kamu görevlerinden biri kabul edilen Eğitim Kurulu’na ilk defa 2013’te giren Baguirov, bu başarısıyla da ABD çapında resmi bir göreve seçim yoluyla gelen ilk Azeri-Türk asıllı Amerikan vatandaşı olmuştu.

Haberin Devamı

Son iki yıldır Eğitim Kurulu’nun Teknoloji Komitesi başkanlığını üstlenen Baguirov, Dayton’daki devlet okullarına ait harcamaların kamuya açık hale getirilmesini sağlayan girişimin de öncüsü. Dayton Eğitim Kurulu, 500 milyon dolarlık yıllık bütçenin kullanılmasından ve toplam 14 bin öğrencinin okuduğu devlet okullarını denetlemekten sorumlu. 

Azerbaycan’ın önde gelen ailelerinden birine mensup olan ve enerji alanında çalışan Baguirov, Washington’da yaşıyorken iki yıl önce Türk asıllı Amerikalıların yoğun olarak bulunduğu Dayton’a yerleşmiş ve politikaya odaklanmaya karar vermişti. İki çocuk babası Baguirov, Türk-Amerikan ilişkilerinin gelişmesi için çalışan Amerikan Türk Konseyi TCA’in eski yöneticisi Sevin Elakdağ ile evli.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!