Aydın Valisi: Ana gövdeyi temizledik. Kılcal damarlara gidiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Aydın Valisi: Ana gövdeyi temizledik. Kılcal damarlara gidiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2016 13:37

Aydın Valisi: Ana gövdeyi temizledik. Kılcal damarlara gidiyoruz

Haberin Devamı

Cem ULUCAN / AYDIN, (DHA)- AYDIN Valisi Ömer Faruk Koçak, Nazilli ziyaretinde FETÖ'ye karşı yürütülen çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Vali Koçak, "16 Temmuz sabahı güneş Aydın'da da Türkiye'de de daha parlak doğdu. Bunları temizledikçe, elimize gelen belgeler hainlerin kılcal damarlarına kadar ulaşmamızı sağlıyor. Ana gövdeyi temizledik. Kılcal damarlarına gidiyoruz" dedi.
Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, incelemelerde bulunmak üzere Nazilli'ye geldi. Uzun Çarşı esnafını ziyaret, vatandaşlarla sohbet eden Koçak, daha sonra Merkez Koca Cami'de öğle namazını kıldı. Namazın ardından kendini bekleyen çocuklarla sohbet eden Vali Koçak, satranç takımı hediye etti. Daveti üzerine Koçak, ilçe merkezindeki bir çay bahçesinde mahalle muhtarlarıyla sohbet etti.
Vali Koçak daha sonra, "FETÖ"ye karşı yürütülen çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Demokrasi nöbetlerini hatırlatan Koçak, kalkışmanın bugüne kadar gerçekleşen darbelerle kıyaslanamayacağını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, Türk milletinin binlerce yıllık tarihinde ilk defa bu tip bir olayla karşı karşıya geliyoruz. Bizim milletimizle ordumuz arasında değişik bir bağ vardır. Peygamber ocağı deriz. Çocuklarımızı askere gönderirken davul çalarak göndeririz. Şehit olacağını bilerek, kına yakarak göndeririz. Oradan gelenlere karşı özel bir hassasiyeti var milletimizin. Ama bu ordunun içerisine on yıllardır yerleştirilmiş, kökü dışarıda olan hain ve teröristlerin devletin ve milletin silahlarını bu millete doğrultarak yaptığı bir iç savaş girişimi yaşandı. Binlerce yıllık tarihinde bir salise dahi esareti kabul etmemiş bu milletimiz, bu hainleri kendi kazdıkları çukura gömdü. Sıra bunların arkasındakileri kendi kazdıkları çukura gömmeye geldi" dedi.
"DÜNYA ORDU MİLLET BİRLİKTELİĞİNİ GÖRSÜN"
Milletin ordusuna ve devletine sahip çıktığını vurgulayan Vali Koçak, "Ordu millet kavramı nasılmış şimdi bütün dünya görsün. Aslında ordu milletin kendisidir. Elinde silahlı olan herkes ordu değildir. İçinde vatan sevgisi olan topluluklar, milletler ordudur. Ordumuz bu hainlerden temizlendi. Daha da temizleniyor. Devletin diğer kademeleri de temizleniyor, az kaldı" dedi.
"ANA GÖVDE TEMİZLENDİ"
FETÖ'nün devletin bütün kurumlarına sızdığını söyleyen Vali Koçak, "Bu terör örgütü, her tarafına nüfuz etmiş. Silahlı Kuvvetlere, emniyete, mülki idareye, adliyeye, iş dünyasına, bankacılığa girmiş, hepsini temizliyoruz. Bunları temizledikçe güçleniyoruz, arınıyoruz. Bunları temizledikçe, elimize gelen belgeler hainlerin kılcal damarlarına kadar ulaşmamızı sağlıyor. Ana gövdeyi temizledik. Kılcal damarlarına gidiyoruz" diye konuştu.
Vali Koçak, daha sonra Nazilli Belediye binasında Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ve kurum müdürleriyle bir araya geldi. Vali Koçak, son olarak Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ziyaret etti.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!