Türk sanayicilerden Hannover çıkarması!

Güncelleme Tarihi:

Türk sanayicilerden Hannover çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2024 11:37

Hannover Messe olarak da adlandırılan, alanında dünyanın en büyük fuarı olan, 26 Nisan tarihine kadar sürecek olan Hannover Uluslararası Sanayi Fuarı kapılarını açtı.

Haberin Devamı

HANNOVER Sanayi fuarının açılışına Türk şirketler de çıkarma yaptı. 26 Nisan’da sona erecek Hannover Sanayi Fuarı’nı Başkonsolos Gül Özge Kaya ve beraberinde Ticaret Ataşeleri Yasemin Özak Coşkun, Yunus Emre Karan, İTO Başkanı Şekip Avdagiç ve İTO Yönetim Kurulu üyeleri, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Genel Müdürü Prof. Dr. İlker Murat Ar’la birlikte Türk stantlarını ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu. Almanya’da dünyanın en büyük sektörel fuarlarının düzenlendiğini ve bu fuarların da çok önemli bir bölümünün de Hannover Fuar alanında gerçekleştiğini belirten Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya “Fuarlara Türk firmalarının katılımının her yıl artış gösterdiğini memnuniyetle gözlemlemekteyiz. Çok uzun soluklu firmalarımızın yanında, bizatihi gençlerimizin kurduğu firmalarımız veya firmaların üst düzey yöneticileri sıfatıyla son dönemlerde fuarlarda gençlerimizi görmek, ülkemizin geleceği açısından önemli bir gelişme olduğu kanısındayım. Sabah erkenden başladığımız ziyaretlerimizde, ülkemizden katılan 146 firmanın tamamına yakınını heyet olarak ziyaret edebildik. Fuara katıldıkları için memnun olduklarını, burada İTO’nun ve Başkonsolosluğumuzun kendilerine yönelik vermiş olduğu hizmetler için de teşekkür ettiler” dedi. Ziyaretler esnasında İTO tarafından katılımcı firmalara teşekkür belgesi verilirken; Çerkezköy Ticaret Odası Başkanlığı tarafından da Başkonsolos Gül Özge Kaya’ya katkılarından dolayı plaket verildi.

Türk sanayicilerden Hannover çıkarması
KALİTE VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ODAKLI BÜYÜME
Fuara Eskişehir’den katılan Esaysan şirketi menajeri Hakan Berker Sayar, “Şirket başta savunma sanayi olmak üzere otomotiv, beyaz eşya, medikal sektörlerinde proje bazlı ürün tedariği, Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları sunan, genç ve dinamik bir ekipten oluşan kalite odaklı bir markadır. Daha önce 15 yıllık bir geçmişe de dayanan Esaysan 2020 yılında kadın girişimci Esra Ayva Sayar tarafından kurulmuştur. Güçlü ekibi ve sektörel tecrübeleri sayesinde kısa sürede önemli referans müşterilerini portföyüne dahil ederek ilerleyen Esaysan hızla kalite ve sürdürülebilirlik odaklı büyümeye devam etmektedir. Tüm süreçlerde, müşterinin ihtiyaç ve beklentilerini tam olarak karşılamaya yönelik bir anlayış içinde güvenilir ve müşteri odaklı bir firma olmayı hedeflemiş durumdayız. İhracatta bundan sonra AB ülkelerine daha da ağırlık vereceğimiz için de, bu tür fuarlara katılmayı uygun bulduk. Umarız ürünlerimizin iyi bir şekilde tanıtımını yaparız” dedi.
Türk sanayicilerden Hannover çıkarması
‘SEKTÖRÜN GÜVENİLİR MARKASI’
Uzun yılların getirdiği üretim ve sektör tecrübesine sahip olan Element / Element Switch şirketinin 1998 yılında kurulduğunu söyleyen Genel Menajer Attila Öztürk “Pazar payını hızla artıran ve ürünlerini çeşitlendiren Element, bugün sektörün güvenilir markalarından biri olmuştur. Pompa ve hidrofor sistemleri için üretilen Monofaze ve Trifaze Basınç Şalteri modellerinin yanı sıra Element, hava kompresörlerine yönelik olarak Tahliyeli Basınç Şalterini’de ürün grubuna dahil etmiştir. Basınç şalterleri üretiminde firmamız üstün kalite, uygun fiyat, hızlı teslimat politikası ile sektörün lider kuruluşu haline gelmiştir. Ardından sıvı seviye flatörü imalatına başlayan firmamız, bu ürün grubuna da kontrol cihazları üretimindeki deneyimini yansıtmış ve Element Sıvı Seviye Flatörleri sektörün en çok tercih edilen ürünlerinden biri olmuştur. Türkiye’nin önemli firmalarına ürünlerimizi yapıyoruz. Yurt dışında Orta Doğu, Kuzey Afrika ülkelerine ihracat yapmaktayız. Avusturya’nın yanında AB ülkelerinden başta Almanya olmak üzere birçok ülkesine ihracat yapmayı hedeflediğimiz için bu fuara katılmış bulunuyoruz” diye konuştu.
Türk sanayicilerden Hannover çıkarması
DÜNYAYI DEĞİŞTİRİYORUZ
2004 yılında bir mühendis ekibi tarafından kurulan Litum, bugün ‘Gerçek Zamanlı Konum Sistemleri’ (RTLS) alanında dünya lideri olduğunu dile getiren Genel Müdür Mert Sadi “Litum, yirmi yıllık Ar-Ge deneyimiyle endüstriyel ve sağlık hizmetleri alanları için gelişmiş RTLS çözümleri yaratarak çeşitli kullanım durumlarında güvenliği, verimliliği ve operasyonel görünürlüğü önemli ölçüde artırdı. Litum, Fast Company tarafından ‘En Yenilikçi Şirketler 2024’ listesinde ve beş yıl üst üste Deloitte’un en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında yer aldı. Ayrıca Gartner Magic Quadrant’ta ‘İç Mekan Konum Hizmetleri’ (2022-2024) alanında vizyoner olarak adlandırıldı. Litum’un teknolojisi, 50’den fazla ülkedeki Fortune 500 şirketleri de dahil olmak üzere dünyanın en önde gelen firmalarından birçokları tarafından güvenilmektedir. Altmış ülkeye ihracat yapıyoruz, ürünlerimiz daha güvenilir, daha yaşanılır, sürdürülebilir bir dünyanın oluşması için büyük katkılar sürecek durumdadır. Bundan dolayı diyoruz ki dünyayı değiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Türk sanayicilerden Hannover çıkarması

Türk sanayicilerden Hannover çıkarması

 

BAKMADAN GEÇME!