Teminat Bankası’nın finansman imkânları Türk iş insanlarına tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Teminat Bankası’nın finansman imkânları Türk iş insanlarına tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2024 10:16

Berlin’de Teminat Bankası ‘BürgschaftsBank Berlin’in gönüllü elçisi olarak hizmet veren Ekstrategy Yatırım Danışmanlık şirketi kurucusu Emre Kiraz’ın organize ettiği ‘Türk Girişimciler Masası’ adlı toplantının sekizincisi gerçekleşti.

Haberin Devamı

BERLİN’de farklı sektörlerden Türk iş insanlarının katıldığı buluşmada Teminat Bankası ve yatırımların finansman imkânları tanıtıldı. Emre Kiraz, yaklaşık 4 yıl önce başlayan toplantılarla Türk girişimcileri, kredi ve yatırım imkânları konusunda bilgilendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Daha sonra söz alan Berlin Teminat Bankası Genel Müdürü Peter Straub, bankayı tanıttı. Teminat bankasının özel tüketici bankaları gibi bir yapıya sahip olmadığını kaydeden Straub, “Bizde ne cari hesap ne de tasarruf hesabı açabilirsiniz. Biz yeni işleri kuracak girişimcilere veya işlerini büyütecek ya da bir iş yerini devralacak girişimcilere yatırımları için finansman imkânı sunuyoruz” dedi.

‘KREDİ VERİRKEN RİSK ALMAK İSTEMİYORUZ’
Peter Straub, tüketici bankalarına yapılan iş kredi başvurularının çok ince elenip sık dokunduğunu ve bankaların kredi verirken risk almak istemediklerini ve kredi başvuru sahibi yatırımcının öz sermayesinin belirleyici olduğunu ifade etti. Yatırım amaçlı yapılan kredi başvurularında hazırlanan Business Plan’ın çoğu zaman yüksek kriterler nedeniyle sonuç alamadığını kaydeden Straub, böyle bir durumda Teminat Bankası’nın devreye girerek çözüm yolu aradığını ve projeleri yeniden detaylı bir şekilde inceleyerek yatırım imkânları için çözümler ürettiğini söyledi.

Teminat Bankası’nın finansman imkânları Türk iş insanlarına tanıtıldı

Haberin Devamı

‘BBB WELCOME’ KREDİ DESTEK FONU
Berlin Teminat Bankası’nın sunduğu imkânlar arasında Türkiye’den veya AB üyesi olmayan diğer ülkelerden yeni gelenler için ‘BBB Welcome’ adlı kredi destek fonu da yer alıyor. Türkiye’den son zamanlarda gelen insanların iş kurarken veya Almanya’da var olan bir iş yerini devralırken, tüketici bankalarından kredi alması neredeyse imkânsız. Bankalar, ancak yasal ikâmet izni süresince kredi imkânı sunabiliyor. Ayrıca yeni gelenlerin ikâmet izinleri sınırlı olduğu için kredi alma şansları da oldukça zor. Peter Straub, bu durumda olanların için Berlin Senatosu’nun da desteğiyle ‘BBB Welcome’ projesiyle finansman imkânlarından faydalanabileceklerini ifade etti.

Haberin Devamı

İYİ BİR İŞ PLANI HAZIRLAMAK ÖNEMLİ
Berlin’de uzun yıllardır yatırım ve finans danışmanı olarak hizmet veren Emre Kiraz, özellikle kredi ve finansman başvurularında iyi bir iş planı hazırlanmasının kredi almada en belirleyici kriterlerden biri olduğunu kaydetti. Toplantı sonrası sorularımızı yanıtlayan Emre Kiraz, ticari mülk edinme konusundan da kredi imkânlarının sağlandığını belirterek Türk girişimcilere, bu imkânlarından faydalanmalarını tavsiye etti. “Almanya’da ticari mülk edinmek giderek zorlaştı. Ticari mülk satın alımında, risk payı yüksek olarak görüldüğü için bankalar, kolay kolay kredi vermiyor” diyen Emre Kiraz, ancak bunu aşmanın birçok bilinmeyen yolu olduğunu ifade etti. Berlin’de uzun yıllardır yatırım ve banka danışmanı olarak hizmet veren Emre Kiraz, ticari mülk alımının finansmanıyla ilgili bilgiler verdi:

Teminat Bankası’nın finansman imkânları Türk iş insanlarına tanıtıldı



GİRİŞİMCİLERİN KENDİ MÜLKÜ EDİNMESİ MÜMKÜN
* Sayın Kiraz, şirketlere ticari gayrimenkul satın almak ve finanse etmek için uygun fırsat olduğunu söylüyorsunuz. Ancak bankalar genelde finansman sağlamıyor...
Aslında ticari mülk edinmek geçmiş dönemde de pek kolay değildi, şimdi de çok daha zor. Özellikle ticari mülklerin finansmanı, yükselen faiz oranı nedeniyle son yıllarda daha da zorlaştı. Ticari mülkler genellikle daha riskli kabul edildiği için finansmanı da daha zor hale geldi. Ancak Almanya’daki mevcut ekonomik durum, şirketlere, ticari mülk satın almak ve finanse etmek için uygun bir fırsat sunuyor, zira bu alanda fiyatlar son dönemde düşmeye başladı.
* Nasıl bir fırsat?
Bankalardaki zorluklara rağmen, girişimcilerin finansman sağlayarak kendi ticari mülkünü edinmesi hâlâ mümkün. BürgschaftsBank Berlin’den (Teminat Bankası) bir teminat alarak finansmanı kolaylaştırabilirsiniz. BürgschaftsBank böyle bir destekle ekonomiye ve istihdama katkıda bulunmuş oluyor. Ticari mülk fiyatlarındaki mevcut düşüş göz önüne alındığında, bu seçenek özellikle cazip olabilir.
* BürgschaftsBank Berlin’den, hangi ticari mülkler için destek alınabilir?
Satın alınacak mülk bir atölye, bir hotel, bir lojistik merkezi, bir depo, üretim fabrikası veya şirket için önemli olan herhangi bir mülk olabilir.
* Finansman başvurusunda bulunmak isteyenlere ne tavsiye edersiniz?
Bu tür mülklerin finansmanı, geleneksel mülk finansmanı olmadığı için ve işletmenin kapsamlı bir analizini gerektirdiği için zorlu bir süreçtir. Bu zorlukların üstesinden gelmenin uzman bir danışman olmadan pek mümkün olmadığını vurgulamak gerekir.
Teminat Bankası’nın finansman imkânları Türk iş insanlarına tanıtıldı
Teminat Bankası’nın finansman imkânları Türk iş insanlarına tanıtıldı

Teminat Bankası’nın finansman imkânları Türk iş insanlarına tanıtıldı

Teminat Bankası’nın finansman imkânları Türk iş insanlarına tanıtıldı



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!