Manchester’da 23 Nisan şöleni!

Güncelleme Tarihi:

Manchester’da 23 Nisan şöleni
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2024 10:38

İngiltere’nin Manchester şehrinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kuzey Batı Türk Toplumu Derneği (NWTCA) Başkanı Gülcin Ulaş Bulut ve Türkiye’nin Manchester Başkonsolosu Seyfi Onur Sayın önderliğinde kutlandı.

Haberin Devamı

NWTCA’nın bu yıl 8’incisini düzenlediği 23 Nisan Çocuk şenliği ailelerin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve tüm çocukların katılımıyla tam bir kutlamaya dönüştü. Daisy Wedding Hall’da gerçekleşen etkinliğe yoğun bir katılım oldu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, Başkonsolos Seyfi Onur Sayın, Dernek başkanı Gülçin Bulut ve Türkçe öğretmeni Furkan Bostancı’nın konuşmaları ile devam etti. Alper Ustael, Hümeyra Altunkaynak, Helin Akar, Mete Seven ve Demir Besimoğlu şiirlerini okuduktan sonra, okulun ‘Minik Yıldızlar’ sınıfının öğrencilerinden Alev Edwards, Ayana Baree, Mira Seven, Zara Satmaz, Ayda Akın Tsang, ve Deniz Besimoğlu heykel şarkısı eşliğinde performanslarını sergilediler. Öğrencilerden Kerim & Ayana Baree, Emin & Ayla Çeneli, Doruk Akın Tsang ve Demir Besimoğlu’dan oluşan Oratorya Grubu’nun performansından sonra, ‘Minik Yıldızlar’dan Erva Bostancı’nın muhteşem pandomim gösterisine ‘Mavi Kuş’ şarkısıyla eşlik ettiler.

Manchester’da 23 Nisan şöleni
TÜM ÇOCUKLAR SAHNEYE GELDİ
Hemen ardından jimnastik grubundan Ela Şenses, Miren Nur Larrakoetxea ve Hümeyra Altunkaynak harika performanslarını sergilediler. Daha sonra gitarda Emin Çeneli ve piyano da Ayla Çeneli değerli halk ozanımız Aşık Veysel’in ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ eserini icra etti. Karaoke performası ile Iyla Abdoh, Berrak Önol ve Neslişah Taşkın seyircilerden büyük alkış topladı. Filiz Özüm eğitmenliğinde, geçen ekim ayından beri çalışan NWTCA çocuk ve gençler folklör ekibi; Celine Bulut, Miren Nur Larrakoetxea, Hakan & Haman Fargi, Arda Durmaz, Azra Yaman Vieira, Ecrin Özkanca, Ela Nizamoğlu, Elisa Durmaz ve Eren Boz’un karma halk oyunları gösterisi ile duygu ve coşku dolu bir final yaşandı. Tüm çocukların sahneye gelmesiyle hem 23 Nisan şarkıları eşliğinde harika bir kutlama yapıldı hem de Başkonsolosumuzun çocuklarımıza armağan ettiği hediyeler takdim edildi. Şenlikte resim hocası Hatice Ahmed’in ve yetenekli öğrencilerinin sergisi de yer aldı ve büyük beğeni topladı.
Manchester’da 23 Nisan şöleni

Manchester’da 23 Nisan şöleni

Manchester’da 23 Nisan şöleni

Manchester’da 23 Nisan şöleni
SPONSOR VE KATILIMCILARA TEŞEKKÜR
Etkinlik ardından yapılan açıklamada: “Kutlamaya katılan tüm misafirlere, sponsorlara ayrıca gönüllü olarak bizlere yardım eden sevgili Şeyma Yapar ve öğrencilerimiz Yiğit Yalçın, Defne Onur, Eren Kırbaş, Can Ali Karataş, Selin Adair, Ali Çeçen, Cem Durmaz, Fajr Al-Matori’ye, derneğimiz yöneticilerinden Esra Sevimli, Mustafa Cebeci, Serkan Şenol, Dernek başkanı Gülçin Bulut’a, çok büyük emek veren öğretmenimiz Furkan Bostancı’ya, Minik Yıldızlar grubunun öğretmeni Pelin Akın’a, Startup Dance Studio ve NWTCA halk dansları öğretmenimiz Filiz Özüm’e, aramızda olduğu için Sayın Baskonsolosumuz Seyfi Onur Sayın’a, eşi Flor Sayın’a, Başkonsolos Yardımcısı Safa Sert’e, sunucularımız Mira Alagöz ve Aydın Çeçen’e ve yüz boyama için Nevin Aksoy’a, ve elbette tüm çocuklarımıza ve ailelerine gönülden teşekkür ederiz” denildi.
Manchester’da 23 Nisan şöleni

Manchester’da 23 Nisan şöleni

Manchester’da 23 Nisan şöleni

Manchester’da 23 Nisan şöleni

BAKMADAN GEÇME!