İstihbarat Başkanı: ‘Halka açık etkinlikler hedef olabilir’

Güncelleme Tarihi:

İstihbarat Başkanı: ‘Halka açık etkinlikler hedef olabilir’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2024 09:49

İç istihbarattan sorumlu Federal Anayasa Koruma Teşkilatı’na (BfV) göre, Orta Doğu’daki çatışmalar Almanya’daki güvenlik durumunu etkiledi.

Haberin Devamı

BfV Başkanı Thomas Haldenwang bir sempozyumda yaptığı açıklamada “Orta Doğu’daki olaylar nedeniyle radikal gizli saldırı tehlikesi artmıştır” dedi. Saldırı düzenlemek için ‘motive’ olabilecek insanlarla ilgili endişelerini dile getiren Haldenwang, bu kişilerin kolayca erişilebilen halka açık etkinlikleri hedef alabileceğini söyledi. Haldenwang, ARD’nin sabah programında yaptığı açıklamada ise istihbarat tarihinde belki de eşi benzeri görülmemiş bir ‘olay yoğunluğu’ olduğunu açıkladı. Haldenwang, radikalleşmenin yanı sıra Rusya’nın casusluk ve siber saldırılarına da değindi. Almanya’da demokrasiyi istikrarsızlaştırmak için aktif çaba sarf edildiğini belirten
Haldenwang, Rusya’yı kastederek “Ellerindeki tüm araçları kullanıyorlar; casusluk ve siber saldırılar, nüfuz kullanma ve dezenformasyon, yayılma ve sabotajın yanı sıra devlet terörizmi. Dolayısıyla çatışmalardaki artış, otoriter devletlerin artan güç arzuları ve küresel güç kaymaları Almanya’daki güvenlik durumunu her zaman etkileyecektir” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!