Hayat Kitap ve Kültür Fuarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Hayat Kitap ve Kültür Fuarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2024 10:22

Hayat Kitap ve Kültür Fuarı, Frankfurt yakınlarındaki Bischofsheim kentinde başladı. Fuarın açılışına Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, DİTİB Hessen Eyalet Birliği Başkanı Salih Özkan, IGMG Hessen Bölge Başkanı Bilal Kaçmaz, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetli yazarlar ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

FUARIN organizatörlerini ve teknik ekibi hizmetlerinden dolayı tebrik eden Başkonsolos Tunçer “Kültürel ve dini yayınlara ulaşımı kolaylaştırmak açısından bu gibi fuarlar bulunmaz bir fırsat. Önümüzdeki yıllarda da sürdürülebilir olmasını temenni ediyorum” dedi. TRT yarışma programlarından tanınan tarihçi Prof. Dr. Tufan Gündüz açılışta verdiği konferansta Türklerin nasıl İslam’ı seçtiğini anlattı. Fuarın konuk yazarlarından Ekrem Kızıltaş, merhum başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile Bosna Savaşı’ndaki anılarını paylaştı, Gazze’de yaşanan insanlık dramına değildi. Hayat Gazetesi Sahibi ve Hayat Kitap ve Kültür Fuarı organizatörü Sinan Aktürk de bütün davetlileri selamladığı konuşmasında, açılışta yalnız bırakmadıkları ve destekledikleri için herkese teşekkür etti.

Haberin Devamı

Hayat Kitap ve Kültür Fuarı açıldı

ÇOCUKLARA ÖZEL ALAN
Fuara Türkiye’den Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Hayati İnanç, Prof.Dr. Nihat Hatiboğlu, Ebubekir Sifil, Alişan Kapaklıkaya, Prof.Dr. Ahmet Taşağıl, Prof.Dr. Ahmet Şimşirgir, Yusuf Kaplan, Sıtkı Aslanhan, Sevda Türküsev, Saliha Erdim, Melike Gümyüz, Müne İzgi gibi konuklar, farklı günlerde konferans ve imza günlerinde ziyaretçilerle buluşacak. 26 yayınevinin katıldığı fuarda 28 onur konuğu tanınmış sanatçı sahne alacak, yazarlar kitaplarını imzalayacak, konferanslar verilecek. Fuarda, Türk mutfağının leziz yemekleri tadılacak, hediyelik eşyalar ve çocuklar için gönüllerince eğleneceği özel alanlar tahsis edilecek, mizah ve eğlence usta sanatçı Veysel İnan ‘Berrak Schow’ tiplemesiyle fuara renk katacak. Neben den Mühlweg 26, 65474 Bischofsheim adresinde 28 Nisan’a kadar açık olan fuar hafta içi 14.00-22.00, hafta sonu 12.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Hayat Kitap ve Kültür Fuarı açıldı

Hayat Kitap ve Kültür Fuarı açıldı

BAKMADAN GEÇME!