Giffey’e saldıran kişi yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Giffey’e saldıran kişi yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2024 09:53

Almanya’da siyasetçilere yönelik saldırılar artmaya başladı. Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için Dresden’de afiş asarken saldırıya uğrayan ve ağır yaralanan SPD’li Matthias Ecke’den sonra şimdi de Berlin Ekonomi Senatörü Franziska Giffey’e bir saldırı gerçekleşti.

Haberin Devamı

SALDIRGAN, içinde sert bir cisim bulunan çantayla Berlin’in Alt-Rudow ilçesindeki belediye kütüphanesini ziyaret eden Giffey’e arkasından yaklaşarak kafasına vurdu ve kaçtı. Boynunda ve başında hafif yaralanmalar tespit edilen Giffey ayakta tedavi edilirken, polis saldırganı yakaladı. Saldırının ardından konuşan Giffey, “İlk şokun ardından iyi olduğumu söyleyebilirim. Herkesin fikrini ifade edebileceği özgür ve demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Ancak net bir sınır var, o da şiddet” ifadelerini kullandı. Saldırganın, poliste kaydı bulunan 74 yaşındaki bir emekli olduğu belirtildi. Zanlı hakkında daha önce de bir suç duyurusu bulunduğu belirtildi. Zanlının devleti reddettiği ve şu ana kadar sadece siyasetçilere mektup gönderdiği kaydedildi. Hangi saikle hareket ettiği henüz bilinmeyen saldırganın evinde arama yapıldı ve hâkim önüne çıkarıldı. Aynı zamanda akli dengesinin yerinde olmadığına dair şüpheler bulunduğu için savcılık 74 yaşındaki saldırganı bir psikiyatri kliniğine yerleştirdi.

Haberin Devamı

‘DEMOKRASİYE SALDIRI’
DW Türkçe’nin haberine göre Berlin Belediye Başkanı Kai Wegner de saldırıyı kınadı. Wegner, “Siyasetçilere saldıran biri, demokrasimize saldırmış demektir. Bu yapılanı tolere etmeyeceğiz, şiddet ve nefretin her türlüsüne karşıyız. Siyasetçilere yönelik saldırılara daha ağır cezalar verilmesi gerekir” dedi.
SPD’li AP milletvekili Matthias Ecke, geçen hafta kampanya çalışması yürüttüğü sırada saldırıya uğramıştı. Dresden’de meydana gelen olayda yaralanan 41 yaşındaki Ecke, bir ameliyat geçirmek zorunda kaldı. Olayla ilgili 17 ve 18 yaşlarındaki dört şüpheli hakkında soruşturma devam ediyor. Şüphelilerin, ‘Elblandrevolte’ adlı aşırı sağ grupla ilişkileri olduğu değerlendiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!