GEL DE İNAN!

Güncelleme Tarihi:

GEL DE İNAN
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2024 09:56

“Alles für Deutschland” (Her şey Almanya için). Bu, Nazi döneminde Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi’nin (NSDAP) kullandığı bir söylemdir. Bu, Hitler döneminde kahverengi gömlek giydikleri için ‘Kahverengi Gömlekliler’ olarak bilinen ‘SA’ kısa adıyla tanınan ‘Sturmabteilung’ (Fırtına Bölüğü – Birimi) mensuplarının kullandığı bir söylemdir.

Haberin Devamı

GEL DE İNAN
İKİNCİ Dünya Savaşı bittikten sonra da birçok Alman bazı Nazi söylemlerini kullanmayı sürdürdükleri için sonradan yasal düzenlemeler getirildi.
Bu ve daha başka bazı söylemler yasaklandı.
2006 yılında bu söylem suç kategorisine alındı ve bunu kullananların 3 yıla kadar hapis veya para cezasına çarptırılmaları öngörüldü.
Federal Meclis Bilimsel Servisi’nin değerlendirmelerine ve Hamm Yüksek Mahkemesi’nin kararına göre, toplantılarda ve seçim kampanyalarında bu söylemin kullanılması suçtur.

BİLE BİLE SUÇ İŞLEDİ
İşte aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Thüringen Teşkilatı Başkanı Björn Höcke, Mayıs 2021’de Saksonya-Anhalt’ın Merseburg kentinde katıldığı bir seçim kampanyasında konuşmasını, “Her şey vatanımız için! Her şey Saksonya-Anhalt için! Her şey Almanya için!” söylemleriyle bitirdi.
Yani bile bile suç işledi.
Yeşiller, Höcke hakkında suç duyurusunda bulundu.
Daha önceleri de olduğu gibi dokunulmazlığı yine kaldırıldı ve Halle Eyalet Mahkemesi’nde ‘Höcke davası’ başladı.
Bazı başka eyaletlerde de olduğu gibi AfD Thüringen’de, ‘kesinleşmiş aşırı sağcı’ olarak Thüringen Anayasa Koruma Teşkilatı’nın kara listesindedir.
Meiningen İdari Mahkemesi’nin ‘faşist’ olarak nitelenmesine izin verdiği Björn Höcke, duruşmanın ilk gününde ifade vermeyi reddetti.
Tabii bunun üzerine duruşma ertelendi.
Ama daha önceki dönemlerde “Bu söylemin suç olduğunu bilmiyorum” açıklamasında bulunmuştu.

Haberin Devamı

TARİH ÖĞRETMENİ HÖCKE
Evet...
Bu mümkündür...
Herkes her şeyi bilmek zorunda değildir...
Bilemez de...
Ama Björn Höcke sıradan biri değildir.
1 Nisan 1972 tarihinde Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin Lünen kentinde dünyaya gelen Höcke, liseyi bitirdikten sonra Bonn Üniversitesi’nde iki sömestr Hukuk Fakültesi’ne gidip gelmiştir.
Daha sonraları Giessen’deki Justus Liebig Üniversitesi ve Marburg Philipps Üniversitesi’nde Spor ve Tarih Bilimleri öğrenimi görmüştür.
Yani Björn Höcke tarih öğretmenidir.
Yıllarca Hessen eyaletinin Gross-Gerau ve Bad Soden-Allendorf kentlerindeki liselerde spor ve tarih öğretmeni olarak çocuk ve gençlere ders vermiştir.
2014 yılında AfD Thüringen Teşkilatı kurucuları arasında yer alan Höcke, bir tarih öğretmeni olarak Nazi döneminde yaşananları çok iyi bilmekte ve Nazileri çok iyi tanımaktadır.
Alman Nasyonal Sosyalistlerin “Ein Volk, ein Reich, ein Führer” (Tek millet, tek imparatorluk, tek lider” sloganını bilen tarih öğretmeni Höcke’nin “Her şey Almanya için” sloganını ‘SA’lıların kullandığını ve Almanya’da geçerli yasalara göre suç sayıldığını bilmememesi mümkün değildir.
Björn Höcke, yıllardır yabancı, Yahudi, İslam düşmanlığını körüklemektedir.
2017 yılında Dresden’de AfD’li gençlerin düzenlediği bir etkinlikte, başkent Berlin’deki ‘Soykırım Anıtı’nı ‘Utanç Anıtı’ olarak nitelemiştir.
Alman tarihinin bugüne kadar hep kötü ve gülünç gösterildiğini söylemiş, “Bu bizi felç ediyor. Almanlar kendi başkentinde ‘Utanç Anıtı’ diken tek millet. Biz kendi kurbanlarımızı bir türlü anamıyoruz” demiştir.
“AfD iktidara gelince tarih kitaplarını değiştireceğiz” demiştir.

Haberin Devamı

SİNEYE ÇEKMEYECEK!
Evet...
Thüringen’de 1 Eylül’de eyalet seçimleri yapılacaktır.
Şu andaki kamuoyu yoklamalarına göre AfD’nin yüzde 30’un üzerinde oyla seçimlerden ‘en güçlü parti’ olarak çıkmasından hareket edilmektedir.
Gözü Thüringen Başbakanlığı koltuğunda olan ‘Höcke’nin kaderi’ Halle Eyalet Mahkemesi’nin vereceği karara bağlıdır.
4 ayın üzerinde cezaya çarptırılması halinde geçerli yasalara göre seçimlerde aday olamayacaktır.
Ama Halle Eyalet Mahkemesi bu yönde bir karar alırsa, Höcke de bunu sineye çekmeyecektir.
Davayı Federal Anayasa Mahkemesi’ne, hatta Yargıtay’a taşıyacaktır.
Tabii tüm hukuksal süreç boyunca Björn Höcke, “Ben ‘Her şey Almanya için’ demenin suç olduğunu bilmiyordum” demekte de direnecektir.
Buna kendisi bile inanmadığı halde...

 

 

BAKMADAN GEÇME!