Bu TIR'ar Dortmund’dan, Hatay’a gidiyor!

Güncelleme Tarihi:

Bu TIRar Dortmund’dan, Hatay’a gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2024 10:38

Dortmund kentinde faaliyet gösteren Çukurova e.V. Dortmund Derneği öncülüğünde toplanan bir TIR dolusu yardım malzemesi, Hatay’da depremden etkilenen çocuklara dağıtılmak için Almanya’dan yola çıktı.

Haberin Devamı

DEPREM bölgesindeki çocukları 23 Nisan Bayramı’nda sevindirebilmek amacıyla başlatılan yardım kampanyasına, Dortmund Belediyesi, farklı sivil toplum kuruluşları ve iş insanları, yardım bağışı toplanmasına destek oldu. Çocuklar için toplanan spor ve okul eşyası, gıda ve kıyafet gibi yardım malzemeleri Dortmund’da TIR’a yüklenerek Türkiye’ye gönderildi. Toplanan yardım malzemeleri, başkanlığını Yaşar Bağdat’ın yaptığı Çukurova e.V. Dortmund Derneği’nin yöneticileri tarafından bizzat ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Geçen yıl da benzer bir yardımı deprem bölgesine gönderen dernek, gelecek aylarda yeni bir yardım kampanyası daha düzenlemeyi planlıyor.

YARDIMSEVERLERE ÇAĞRI
Çukurova e.V. Dortmund Derneği, “Hatay deprem bölgesindeki ihtiyacı olan insanlar için kıyafet, ayakkabı (sadece yeni ürünler), oyuncaklar, okul malzemeleri, bozulmayan gıdalar, bebek ve yetişkin bezleri, hijyen ürünleri, bebek mamaları, elektrikli tekerlekli sandalyeler, rollatörler topluyoruz. Ayrıca eksik eşyaları satın alıp bölgeye gönderebilmek için para bağışı da topluyoruz” açıklamasıyla, bir sonraki yardım kampanyası için yardımseverlere çağrı yaptı.

Bu TIRar Dortmund’dan, Hatay’a gidiyor

Bu TIRar Dortmund’dan, Hatay’a gidiyor


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!