Bayram tadında okuma yarışması

Güncelleme Tarihi:

Bayram tadında okuma yarışması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2024 10:39

Almanya’nın Essen kentinde faaliyet gösteren Ruhr Veliler Birliği (Elternverband Ruhr), 16 yıldır kesintisiz olarak düzenlediği ‘İki Dilli Okuma Yarışması’ etkinliğini hafta sonu dernek lokalinde gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

YARIŞMAYA Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’ne bağlı 10 farklı şehirden 30 ilkokul dahil oldu. 3. ve 4. sınıflardan 50 öğrencinin katıldığı yarışma Türkçe ve Almanca olarak iki kategoride gerçekleştirildi. Kazananlar, 26 Mayıs tarihinde Oberhausen’da diğer bölgelerin finalistleriyle KRV Eyaleti birincisi olmak için yarışacak. Kazanan çocuklara ödülleri, Stiftung Bildung (Eğitim Vakfı) desteğiyle haziran ayında düzenlenecek galada takdim edilecek. Etkinlikte konuşan Ruhr Veliler Birliği Eş Başkanı Fatime Okuyucu, okumanın, kişinin kendisini ifade etmesine büyük fayda sağladığını söyledi. Etkinliğe katılan herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da kutlayan Fatime Okuyucu, “Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün gelecek nesillere verdiği önemi vurguladığı şu sözleri hatırlatmak isterim; ‘Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı ve bir mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz’. Bu vesileyle siz çocukların bayramını kutlarım” dedi.

Haberin Devamı

Bayram tadında okuma yarışması

BU ETKİNLİKLER ÇOK ÖNEMLİ
Ruhr Veliler Birliği Eş Başkanı Dr. Ali Sak da “16 yıllık tecrübemiz gösterdi ki, bugüne kadar yarışmaya katılan çocuklarımızın büyük çoğunluğu Gymnasium’a gitme başarısı gösterdi, hatta çoğu üniversite okudular ya da hâlâ okuyorlar” dedi. Stiftung Bildung (Eğitim Vakfı) adına konuşan Saadettin Tüzün ise “Yaşadığımız teknoloji çağında çocukların ilgisi dijital oyunlara yönelmiş durumda. Okuma Yarışması gibi etkinlikler kültürümüzü korumamız ve geleneklerimizi ayakta tutmamız açısından çok önemlidir. Biz de vakıf olarak bu önemi desteğimizle vurgulamak istiyoruz” diye konuştu. Eğitim Ataşesi Sabri Yolcu da “Bu topraklarda doğup büyüyen çocuklarımızın çift dilli yetişmesi ve ana diline sahip çıkması çok kıymetli. Bu konuda velilerimize, sivil toplum örgütlerimize ve bizlere çok önemli görevler düşüyor. Bu sorumluluk hepimize ait” dedi.
Okuma yarışması, tüm katılımcıların birlikte ‘Hayat Bayram Olsa’ şarkısını seslendirmesi ve çocukların dansıyla sona erdi.

Haberin Devamı

Bayram tadında okuma yarışması

BAKMADAN GEÇME!