AP adayı Zingal: Hesap açtırmadılar, TV açık oturumlarını iptal ettiler!

Güncelleme Tarihi:

AP adayı Zingal: Hesap açtırmadılar, TV açık oturumlarını iptal ettiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2024 10:32

‘Çeşitlilik ve Uyanış için Demokratik İttifak’a (DAVA) diğer Alman siyasiler nasıl bakıyor! Kaygıları neler? Bankalar neden DAVA’ya hesap açtırmadı? Türk seçmenin desteği ne durumda? Kazandıklarında neler yapacaklar? 9 Haziran’da yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine DAVA’nın birinci sıra adayı Türkiye kökenli avukat Fatih Zingal, Hürriyet’e konuştu:

Haberin Devamı

“SEÇİMLERE yaklaşık yedi hafta kaldı. Bu nedenle çalışmalarımıza hız veriyoruz. Seçim dönemi boyunca yoğun bir tempoda çalışacağız ve Almanya’nın her yerine ulaşmak istiyoruz. Özellikle büyük şehirlerde ve nüfusu yoğun bölgelerde faaliyet göstereceğiz. Pankartlar ve diğer materyaller hazırlandı, insanlara hitap etmek için hazırız. Şu anki durumu belirtmek gerekirse, malum, banka hesabımızla ilgili bir gelişme olmadı. Bu nedenle, bunu demokratik bir kısıtlama olarak değerlendiriyoruz. Birkaç yerden açık oturum programlarına davet edilmiştik. Diğer parti temsilcileriyle birlikte belirli konular üzerinde konuşacaktık, böyle planlanmıştı. Ancak ilginç olan şu ki, SPD, CDU, Yeşiller gibi diğer parti üyeleri bizimle aynı programa katılmak istemedi. Bu fırsatı geri çevirmelerinin nedeni cesaretsizlik olabilir. Çünkü karşılarındakinin aslında yansıtmaya çalıştıklarından daha güçlü olduğunun farkındalar. Bu partiler, DAVA’dan çok korkuyorlar, çekiniyorlar. Çünkü büyük bir kitlenin bize yönelebileceğini ve kendi seçmenlerinin bize geçebileceğini biliyorlar. Bizim güçlü olduğumuzun farkındalar.”

Haberin Devamı

AP adayı Zingal: Hesap açtırmadılar, TV açık oturumlarını iptal ettiler

AP adayı Zingal: Hesap açtırmadılar, TV açık oturumlarını iptal ettiler

‘TÜRK SEÇMENİ ÇANTADA KEKLİK GÖRDÜLER’
“Çünkü bugüne kadar bizim seçmenimizi ihmal ettiler, yani tabiri caizse ‘çantada keklik’ gibi gördüler. Ama Türk seçmen ‘çantada keklik’ değil. Onların da düşünceleri, hassasiyetleri, dilekleri ve talepleri var. Bizler bu düşünceleri temsil edebilir ve dile getirebiliriz. Çünkü biz de bu topluluğun bir parçasıyız ve onların duygularını, hassasiyetlerini, düşüncelerini ve fikirlerini çok iyi biliyoruz. Sistem partileri ise 20-30 yıldır sadece ‘laf kalabalığı’ yaptılar. Seçim dönemlerinde dernek ve camiler gibi toplumun önemli merkezlerine gelip, görünüp, birkaç espri yapıp ortadan kayboldular ve yeni bir seçime kadar Türk seçmeni unuttular. Biz böyle olmayacağız. Bizim insanlarımız böyle bir muameleyi kesinlikle hak etmiyor ve buna izin vermeyeceğiz.”

‘İNSANLARIMIZ HER ŞEYİN FARKINDA’
“Türk kamuoyundan gelen tepki ve destek olumlu yönde. Herkes, böyle bir siyasi oluşumun ne kadar isabetli ve gerekli olduğunu dile getiriyor. Elbette, bu uzun vadeli çalışmanın önemini de kabul ediyorlar ve aynı zamanda endişelerini de ifade ediyorlar. Örneğin, insanlarımızın gerçekten destek olup olmayacağı konusunda kaygı duyuyorlar. Bazıları, ‘Ne güzel şeyler oluyor, sizi destekliyoruz!’ dese de harekete geçme noktasında aynı coşkuyu göstermeyeceklerini ve oy kullanma aşamasında pasif kalabileceklerini düşünüyorlar. Ancak ben buna katılmıyorum. Çünkü insanlarımız her şeyin farkında ve onlar da bir şeylerin değişmesinin zamanının aslında çoktan geldiğinin farkındalar. Ve bunun için oy vermeye gideceklerinden eminim.”
AP adayı Zingal: Hesap açtırmadılar, TV açık oturumlarını iptal ettiler

‘SESİMİZİ EŞE, DOSTA DUYURUN’
“Elbette, endişeyle yaklaşan dostlarımızın bu endişelerini anlıyoruz. Anlamak için sadece geçmişe bakmak yeterli. Bu endişeleri gidermek için çaba sarf edeceğiz. Herkes eş, dost, akraba ve arkadaşlarına hareketimizden bahsedecek ve diyecekler ki, ‘Bizden olan insanlarımız yola çıkmış, bunları desteklemekle mükellefiz’. Görevimiz sadece bir oy pusulasına bir işaret koymaktan ibaret. Bu desteği gerçekten insanlarımızdan bekliyoruz. Bugüne kadar ikinci sınıf vatandaş gibi muamele gören insanlar, anne-babalarından, belediye memurlarından aldıkları muameleye bir tepki göstermek istiyorlarsa, DAVA’yı seçsinler. Bunu insanlarımızdan talep ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!