Almanya’da 23 Nisan etkinlikleri renkli geçti

Güncelleme Tarihi:

Almanya’da 23 Nisan etkinlikleri renkli geçti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2024 11:50

Mustafa Kemal Atatürk’ün armağanı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’nin yurt dışı temsilciliklerinde de coşkuyla kutlandı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Düsseldorf Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Türk ve Alman konukların, STK temsilcilerinin, veli ve öğretmenlerle öğrencilerin katıldığı program ulusal marşların okunması ve saygı duruşuyla başladı. Başkonsolos Ali İhsan İzbul, burada yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet’imizin kurucusu, TBMM’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü başta olmak üzere, Birinci Meclis’in tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tescillendiği Gazi Meclis’imiz, Türkiye yüzyılı hedefleri doğrultusunda geleceğimizi güvence altına almaya durmaksızın devam etmektedir” dedi. İzbul, tüm konukları 28 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğine davet etti. Salonda ‘İstanbul’ temalı resimleri sergilenen Alman ressam Dorothea Schüle’nin teşekkür konuşmasından sonra sanatçılar, Ayşe Simay Aydın, Ayşe Tuğçe Gökdemir ve Gizem Batur, piyano ve flüt ile Türk ve dünya bestecilerinden klasik müzik parçaları seslendirdiler. İrem Söyler isimli öğrenci ‘23 Nisan’ isimli bir şiir okudu.

Haberin Devamı

Almanya’da 23 Nisan etkinlikleri renkli geçti
Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul

Almanya’da 23 Nisan etkinlikleri renkli geçti

UÇAKLARIN İNİŞİNİ İZLEDİLER
Türk Hava Yolları (THY) Stuttgart Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik havalimanında gerçekleşti. Etkinliğe Stuttgart Başkonsolosu Makbule Koçak Kaçar ve Stuttgart Havalimanı CEO’su Ulrich Heppe de katıldı. THY Stuttgart Müdürü Bilal Arpacı tüm çocukların 23 Nisan Bayramını kutladı. Arpacı, geleceğin büyükleri olan çocuklara ilham vermek ve bu önemli günde onları havacılık ile tanıştırmak üzere organize ettikleri etkinliğe desteklerinden dolayı hem havalimanı yetkililerine hem de başkonsolosluğa teşekkür etti. Konuşmacılar ve çocuklar arasında keyifli bir soru-cevap diyaloğu yaşandı. Etkinlik kapsamında çocuklara havalimanının yolcu erişimine kapalı bölümleri tanıtıldı. Yolcu otobüsüyle pist başına kadar götürülen çocuklar, uçakların inişi izledi. Çocuklar uçağa el sallarken, kaptanlar da onları selamlayarak karşılık verdi. Daha sonra park halindeki uçağın yanına giden çocuklar THY mürettebatıyla hatıra fotoğrafı çekildi. Program bitiminde çocuklara hediyeler de verildi.

Haberin Devamı

Almanya’da 23 Nisan etkinlikleri renkli geçti

Almanya’da 23 Nisan etkinlikleri renkli geçti

‘ANITKABİR’İ ZİYARET EDİN’
Milli Bayramları Kutlama Komitesi’nin organizesiyle Hannover Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ve Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya’ya ziyaretler yapıldı. Üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri, öğretmenleri Nurettin Elarslan ve FöTEV Nds Başkanı Seyhan Öztürk, Rüveyda Çelik Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Monica Plate’yi ziyaret ettiler. Belediye binasının giriş salonunda öğrencileri karşılayan Plate, önce belediye sarayının mimarisi hakkında bilgi verdi, ardından çocuklarla birlikte meclis oturumlarının yapıldığı salona geçildi. Belediye yönetiminin vatandaşlara hangi hizmetleri sunduğu hakkında bilgi veren Plate, çocukların 23 Nisan Bayramı’nı kutladı.
Çocuklar buradan Başkonsolos Gül Özge Kaya’yı ziyaret etti. Öğrencileri girişte karşılayan ve tek tek bayramlarını kutlayan Başkonsolos Kaya, sonrasında makamını öğrencilerden Akay Sadula’ya devretti. Akay Sadula, öncelikle okullardaki Türkçe derslerine katılımın artması ve daha fazla öğretmenin görev alması için çalışacağını, yine Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Türkçe derslerinde öğretmen ve öğrencilerin yararlanabileceği materyaller temin etme yoluna gideceğini söyledi. Öğrenciler toplu olarak bir şarkı ve bazı öğrenciler 23 Nisan içerikli şiirler okudular. Başkonsolos Kaya, ziyaretin sonunda çocuklara bol bol kitap okumalarını ve yaz tatilinde mutlaka Anıtkabir’i ziyaret etmelerini önerdi.

Haberin Devamı

Almanya’da 23 Nisan etkinlikleri renkli geçti

BAŞKONSOLOS İSTANBUL KARACA OLDU
Karlsruhe Başkonsolosu Mahmut Niyazi Zengin de makamını kendisini ziyarete gelen öğrencilere devretti. Kısa bir keman dinletisi sunan İstanbul Karaca, makam koltuğuna oturarak neler yapmak istediğini anlattı. Karaca, Türkiye ve Almanya ilişkilerinin iyileştirilmesi yönünde çalışmalardan, Türkçe dersi ve meslek eğitimi çalışmalarından memnun olduğunu söyledi. Karaca, ailelere çocuklarını Türkçe ve Türk Kültürü yönlendirmelerini istedi. Çocukların bayramını kutlayan Başkonsolos Zengin, onlarla birlikte şarkı söyledi. Başkonsolos Zengin daha sonra öğrencilere konsolosluk birimlerini gezdirdi. Öğrenciler Karlsruhe Başkonsolosu Mahmut Niyazi Sezgin ve Yardımcısı Sedat Bıçak’a çicek verdiler.

Haberin Devamı

Almanya’da 23 Nisan etkinlikleri renkli geçti

MÜNİH’TE COŞKULU KUTLAMA
23 Nisan, Münih Başkonsolosluğu’nda da büyük bir coşku ve neşeyle kutlandı. Başkonsolos Süalp Erdoğan, “Törende çocuklarımızla geleneksel hale gelen koltuk devri merasimini de gerçekleştirdik. Koltuk devri sırasında duygu ve düşüncelerini güzel bir Türkçeyle ifade eden çocuklarımızın velilerine Türkçe ve Türk Kültürü derslerine katılım konusunda gösterdikleri ilgi ve teşvik için teşekkür ederiz. Bu anlamlı günü çocuklara armağan eden, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın ve köklü demokrasimizin tüm kahramanlarını saygı ve özlemle yad ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Almanya’da 23 Nisan etkinlikleri renkli geçti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!