Alman Başkan koltuğu devretti

Güncelleme Tarihi:

Alman Başkan koltuğu devretti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2024 15:52

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Avrupa’nın çeşitli kentlerinde de coşkuyla kutlandı. Başkonsolosluklar ve sivil toplum örgütleri çeşitli kutlama etkinlikleri düzenledi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Pforzheim kentinde faaliyetlerini yürüten Türk Veliler Derneği Başkanı Mümin Karaca’nın organize ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğinde, Arlinger ve Maihaelden okulundaki Türk öğrenciler belediye binasını gezdi. Pforzheim Belediye Başkanı Peter Boch, çocukları makamında kabul ederek 23 Nisan hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin sembolik olarak yöneticilerin makam koltuklarına oturma geleneğini öğrenen Boch, kendisini ziyarete gelen öğrencileri sırayla makam koltuğuna oturttu. Boch, çocukların, “Okullarda her sene sınıf gezileri yapılsın. Okulların yüzme havuzları olsun. Bayramlarda bizlere hediye verilsin. Sınıf öğretmenlerimiz sizler gibi sempatik olsun” taleplerini de not etti. Çocukların heyecanını gören Başkan Boch, “Heyecanlanmanız çok doğal. Ben sizlerin yaşındayken bu tür makam ziyaretleri yapmamıştım” dedi.

Alman Başkan koltuğu devretti

‘BU GELENEĞİ SÜRDÜRECEĞİZ’
Ardından belediye binasının toplantı salonunu ziyaret eden çocuklara, burada belediye başkanı tarafından hediyeler verildi. Çocuklara belediyenin işlevi ve faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Türkçe ve Türk Kültürü öğretmeni Dr. Bayram Tamtürk, “Çocuklarımıza demokrasi kültürünü aşılamak amacıyla ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten bizlere kalan bu geleneği sürdürmekte kararlıyız. Bizlere bu imkânı sağlayan Sayın Peter Boch’a teşekkür ediyoruz” dedi. Pforzheim ve Çevresi Türk Veliler Derneği Başkanı Mümin Karaca da “Her şey çocuklar için” ilkesini hatırlatarak belediye başkanına kendilerine her konuda yardımcı oldukları için teşekkür etti.
Alman Başkan koltuğu devretti

‘GELECEĞİMİZ SİZLERE EMANET’
23 Nisan, Kosova’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Priştine, Mamuşa, Mitroviça’nın yanı sıra Prizren’de özellikle ilköğretim ve liselerde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Prizren’in Çiryazi Kardeşler İlköğretim Okulu öğrencileri, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka’yı parti genel merkezinde ziyaret etti. Öğrencilere seslenen Damka, “Sizler bugünümüzün küçükleri, yarınlarımızın büyüklerisiniz. Geleceğimiz sizlere emanet. Hangi makam ve rütbede olursanız olun, hangi iş ve meslekte olursanız olun, yüreğiniz daima insan sevgisiyle dolu olsun. Bugün bizlerin bulunduğu bu görevlerde gelecekte sizler yer alacaksınız” dedi. Çocukların bayramını kutlayan Damka, daha sonra çeşitli hediyelerle minikleri sevindirdi. Öğrencileri tek tek makam koltuğuna oturtan Damka, toplu hatıra fotoğrafı çekildi.
Alman Başkan koltuğu devretti


 

BAKMADAN GEÇME!