Avrupa Konseyi’nde 15 Temmuz anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Konseyi’nde 15 Temmuz anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 15:25

Avrupa Konseyi’nde 15 Temmuz anlatıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - FRANSA’nın Strasbourg kentinde düzenlenen 31'inci Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne Türkiye’yi temsilen katılan 18 belediye temsilcisinden biri olan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, konseyde 15 Temmuz darbe girişimini, FETÖ terör örgütünü, Kıbrıs meselesi ve kayyuma devredilen belediyeleri, Avrupalı yerel yönetim temsilcilerine anlattıklarını söyledi.
31’incisi düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde Türkiye Belediyeler Birliğinin vermiş olduğu resepsiyonun açılış konuşmasını yapan Başkan Mustafa Palancıoğlu, “15 Temmuz’da FETÖ terör örgütü tarafından demokrasi sistemimize kanlı bir saldırı gerçekleşti. O gece milyonlar, farklı kültürden, farklı sosyal yapıdan ve farklı siyasi görüşten insanlar 240 vatandaşımızın ölümü ve 2 binden fazla insanın yaralanmasına sebep olan bu darbe girişimini durdurmaya çalıştı. O gece TBMM, Cumhurbaşkanlığı binası, emniyet ve birçok bina bombalandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ilk saatlerinde darbe girişimini kınayan, Türkiye'nin ve demokrasinin yanında olan Avrupa Komisyonu’na teşekkür ederim” dedi. 
Türkiye olarak 3 milyondan fazla Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapıldığını belirten Başkan Palancıoğlu, “Türkiye olarak ayrıca bu sıkıntıların yanında DAEŞ ve PKK gibi terör örgütleri ile de mücadele ediyoruz. Avrupa Birliği, Suriyeli mültecilerin durumu ve terör örgütleriyle mücadelede Türkiye’ye destek vermeli” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!