AVM’ler plansız arttı

Güncelleme Tarihi:

AVM’ler plansız arttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2017 15:37

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerindeki alışveriş merkezlerinin(AVM) yatırımcı ve yöneticileri, sorun ve çözüm önerilerini konuşmak üzere Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium’daki toplantıda bir araya geldi. 

Haberin Devamı

ATO Başkanı Gürsel Baran, 2016’da, başta Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) eylemleri olmak üzere, terör olaylarının AVM’lerin ziyaretçi sayısı ve cirolarını etkilediğini kaydetti. Türkiye’de yatırım yapanı ve iş yeri açanı, o iş yerinin yeri, iştigal alanı ya da niteliği konusunda yönlendirecek sistemin eksik olduğuna dikkat çeken Baran, “Bu nedenle Türkiye’de AVM sayıları bazı bölgelerde plansız bir şekilde arttı. AVM’lerin sorunlarına vakıfız. Ülkemizde AVM kültürü diye bir kültür oluştu. Binlerce insan AVM’lerden ekmek yiyor, yine binlercesi para kazanıyor. AVM’ler vergilerini düzenli ödeyip, istihdam sağlıyorlar” dedi. AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan da ülke ekonomisinin gelişip güçlenmesiyle AVM sayısının da arttığını söyledi. AVM kültürünün, şehirlerin çehresini ve yaşama alışkanlıklarını değiştirdiğini belirten Ceylan, “Türkiye, AVM’leri yapmaya geç başladı ancak hızlı bir şekilde Türkiye’nin her yerine AVM’ler yapıldı” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

AVM’DE ÇALIŞANLAR İÇİN SİSTEM OLSUN

Öte yandan Başkent’e gelen AVM yatırımcıları ve yöneticileri, Nata Vega Outlet Alışveriş Merkezi’nde de akşam yemeğinde bir araya geldi. ATO Başkanı Gürsel Baran, burada da AVM çalışanlarının sıkıntılarına değinerek, “AVM’lere karşı değilim. AVM’ler bir ihtiyaçtır, inanılmaz bir istihdam yaratıyorsunuz. Binlerce insan sizin sayenizde ekmek yiyor. Sadece bir kuralı olsun, bir sistemi olsun. Sizler de gelecekte bu anlamda rahat edin diye söylüyorum bunu. AVM çalışanlarıyla ilgili sıkıntılar var bildiğim kadarıyla. Sabah geliyor insanlar akşama kadar mesai yapıyor. Bunlarla ilgili mesai ücretlerini verseniz bile o insanların sıkıntıları var” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!