Güncelleme Tarihi:
Stat: Astana Arena
Hakemler: Martin Strömbergsson, Daniel Gustavsson, Joakim Flink (İsveç)
Astana: Eric, Ilic, Anicic, Postnikov, Shomko, Maksimovic, Canas, Dzholchiyev (Dk. 78 Nuserbayev), Zhukov (Dk. 88 Schetkin), Kethevoama (Dk. 82 Muzhikov), Kabananga
Galatasaray: Muslera, Denayer, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Carole, Bilal Kısa (Dk. 81 Sinan Gümüş), Selçuk İnan, Podolski (Dk. 68 Rodriguez), Sneijder, Yasin Öztekin (Dk. 90+1 Sabri Sarıoğlu), Umut Bulut
Goller: Dk. 31 Bilal Kısa, Dk. 86 Eric (Kendi kalesine) (Galatasaray), Dk. 77 Hakan Kadir Balta (Kendi kalesine), Dk. 89 Carole (Kendi kalesine) (Astana)
Sarı kartlar: Dk. 41 Selçuk İnan, Dk. 90 Sinan Gümüş (Galatasaray), Dk. 90 Dzholchiyev (Kazakistan)
HAMZAOĞLU: İSİM VERMEYEYİM AMA BAZI OYUNCULAR...
SEMİH KAYA, 150. KEZ FORMA GİYDİ
Galatasaray'ın altyapısında yetişen savunma oyuncusu Semih Kaya, 150. kez sarı-kırmızılı formayı giydi. Semih, 2012-2013 sezonundaki Manchester United karşılaşması ile başladığı UEFA Şampiyonlar Ligi kariyerinde toplam 23 maça çıktı. Spor Toto Süper Lig'de 110, TFF Süper Kupa'da 3 ve Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 13 karşılaşmada oynayan Semih, Astana maçıyla 150. kez sarı-kırmızılı formayı terletti.
ATLETICO MADRID'E TARİHİ ŞOK!
KAZAKİSTAN'DAKİ İLK ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇI
Astana-Galatasaray müsabakası, Kazakistan'da oynanan ilk UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesi olarak tarihe geçti. Tarihindeki ilk lig şampiyonluğuna ulaşarak Şampiyonlar Ligi için ön eleme hakkını edinen Astana, 2015-2016 sezonu için "Devler Ligi" macerasına temmuz ayında başladı.
BİLAL KISA: 3-4 DAKİKA BİLE KORUYAMADIK
Eleme turlarında Slovenya ekibi Maribor ile Finlandiya'nın HJK Helsinki takımını geçmeyi başaran Astana, play-off turunda Güney Kıbrıs Rum Kesimi temsilcisi APOEL'le karşılaştı. APOEL'i eleyen Astana, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarışan ilk Kazakistan takımı unvanını elde etti. C Grubu'nun ilk maçına deplasmanda çıkan başkent temsilcisi, Benfica'ya 2-0 mağlup oldu.
DENAYER: YAZIK OLDU
Galatasaray'ın Belçikalı futbolcusu Denayer karşılaşma sonrası, "İlk yarıda iyi oynadık ve istediğimiz skoru aldık. İkinci devrede rakibimiz bizden daha iyiydi. İkinci yarıyı Astana domine etti. Yazık oldu. Yediğimiz gollerdeki hataları tek bir oyuncuya bağlayamayız. Rakip baskı yaptı ve golü buldu" dedi.
GALATASARAY'DA OLAY! PODOLSKI SİNİRLENİP TEKMEYİ BASTI
SİNAN GÜMÜŞ: KADERİMİZİ BENFICA MAÇLARI BELİRLEYECEK
İkinci yarıda oyuna giren ve kaleci Eric'in kendi kalesine attığı golün mimarı olan Sinan Gümüş, kendisine verilen şansı iyi değerlendirdiğini söyledi. Genç futbolcu, gruptaki şansları için, "Benfica ile iki maçımız var. İkisini de kazanırsak gruptan çıkabiliriz. Özellikle de ilk Benfica maçı çok önemli. Onun sonucunda gruptan çıkıp çıkmayacağımız veya Avrupa Ligi'nde devam edeceğimiz belli olacak" dedi.
10 MAÇTIR KAZANAMIYOR
Astana maçına kadar UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı son 9 maçı kazanamayarak, kötü bir seriye imza atan sarı-kırmızılılar, Kazakistan'da da bu şanssızlığını kıramadı. "Devler Ligi"ndeki son zaferini, 2013-2014 sezonu B Grubu'ndaki son maçında Juventus'u İstanbul'da 1-0 yenerek elde eden "Cim Bom", kendisini son 16 takım arasına taşıyan bu galibiyetin ardından çıktığı 10 Şampiyonlar Ligi maçından 7'sini kaybedip, 3'ünde berabere kaldı.