‘Asfalt tesisi çevre sağlığını tehdit ediyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Asfalt tesisi çevre sağlığını tehdit ediyor’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2017 16:06

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka Kızılcahamam Ciğirler Mahallesi’nde kurulan asfalt üretim tesisinin insan ve çevre sağlığına yönelik tehdit oluşturduğunu belirterek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Haberin Devamı

Tesisin kirlilik yarattığını vurgulayan Nazlıaka, “Kirlilik hem Ciğirler ve çevresini hem de Kızılcahamam merkezi etkilemektedir. Tesisin neden olduğu kirlenme bölge halkının geçim kaynaklarından olan sebze, meyve üretimini ve hayvancılığı olumsuz etkilemektedir. Kirlenmenin boyutunu anlatan mahalle sakinleri, oluşan çevre kirliliği nedeniyle evlerinde oturamadıklarını dile getirirken, kirlenme nedeniyle hayvanların tesisin yakın çevrede yaylım yapmadığını söylemektedirler” dedi. Nazlıaka konuyla ilgili şu soruları sordu:

KAÇ KEZ DENETLENDİ

“Söğüt İnşaat firması Ankara Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyelerin açmış olduğu kaç asfalt ihalesini kazanmıştır? İhale tarihleri ve bedelleri nedir? Söz konusu tesis hangi tarihten bu yana Ciğirler Mahallesi’nde sıcak asfalt plent üretimi faaliyetini sürdürmektedir? Bu süre boyunca hangi Bakanlıklar tarafından kaç kez denetlenmiştir? Verilen ceza ve bu cezalara ilişkin bilgi ve miktar nedir? Ankara ili sınırları içinde sıcak asfalt plent üretimi yapan tesis sayısı kaçtır? Bu tesisler nerelerde bulunmaktadır? Bunlardan kaçı söz konusu şirkete aittir?

Haberin Devamı

ŞİKAYET SAYISI NEDİR

Başkentin önemli turizm merkezlerinden biri olarak gösterilen, tarım ve hayvancılığın yaygın olduğu böylesi bir ilçede sıcak asfalt plent üretimi faaliyetinin sürdürülmesi uygun mudur? Söz konusu tesisle ilişkin ilgili Bakanlıklara yapılan şikayet sayısı nedir? Bu şikayetlerle ilgili hangi iş ve işlemler yapılmıştır? Doğaya verdiği tahribat Ankara Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından da tespit edilen tesisin üretimine ara verilecek midir? Söğüt İnşaat Firması’na ait endüstriyel atık planı onaylanmadan tesisin çalışmasına izin veren yetkililer hakkında soruşturma açılacak mıdır? Bu tesisin başka bir yere taşınması için yapılan bir çalışma var mıdır?”

BAKMADAN GEÇME!