AP'nin yöneticisinin Obama için bir diktatör demediği kaldı

Güncelleme Tarihi:

APnin yöneticisinin Obama için bir diktatör demediği kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2013 10:51

ABD'nin kâr amacı gütmeyen en büyük haber ağı olan Associated Press haber ajansının başkan yardımcısı ve fotoğraf servisinden sorumlu direktörü Santiago Lyon, Beyaz Saray'ın "resmi fotoğraf" politikasını eleştirdi.

Haberin Devamı

Lyon, New York Times'ın yorum sayfaları için kaleme aldığı yazısında, Mandela'nın cenaze töreni sırasında yaşanan "selfie" skandalı üzerinden Beyaz Saray'ın fotoğraf çekimlerine getirdiği kısıtlamalara dair sert ifadeler kullandı.

Başkan Barack Obama'nın kendisiyle ilgili görsellerin dağıtımı konusunda demokratik olmayan bir kontrol sağlamışken açıklık ve şeffaflıktan bahsetmesinin iki yüzlülük olduğunu vurgulayan Lyon, "Obama kendi faaliyetlerinin hijyenik görsel kayıtlarını yayınlayıp medyayı baypas etmeye çalışıyor, bağımsız gazeteciliğe zarar veriyor" yorumunu yaptı.

Lyon, Obama'nın bu tavrını ünlü devletin vatandaşlarını her an izlediği distopik bir dünyayı anlatan "1984"ün İngiliz yazarı George Orwell'e göndermeyle "Orwellian" olarak nitelendirdi. "Orwellian" İngilizcede özgür ve açık bir toplumun refahı için zararlı fikirler ya da toplumsal koşullar için kullanılıyor.

BAKMADAN GEÇME!