AÖL 2. dönem kayıt yenileme ve ders seçme işlemleri nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

AÖL 2. dönem kayıt yenileme ve ders seçme işlemleri nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2016 18:00

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem sınav sonuçlarının gecikmeli olarak 28 Ocak tarihinde açıklanmasıyla beraber ders seçme işlemleri de başladı. Aynı zamanda 2. dönem için kayıt yenileme işlemlerinin sona ermesi için de az bir zaman kaldı. Peki, AÖL kayıt yenileme işlemleri ne zaman bitecek? AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖL ders seçme işlemleri nasıl gerçekleştirilecek? İşte tüm detaylar...

Haberin Devamı

AÖL 1. Dönem sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler ders seçme işlemlerine başladılar. Öte yandan kayıt yenileme işlemleri de 5 Şubat’a kadar devam edecek. Hala kayıt yenilemeyen adaylar 2. Dönem için ders seçimi de yapamayacaklar.

AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ İÇİN SON GÜN 5 ŞUBAT

AÖL 2. dönem kayıt yenilemesi yaptıracak olan öğrencilerin kayıt yenileme bedelini ilgili bankalara (Ziraat Bankası-Vakıf Bank-Halk Bankası) yatırması gerekmektedir. Ücreti yatıran öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri o günün mesai bitimine kadar aktifleştirilecektir. Öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan öğrencilerin kayıt yenileme işlemini yaptırması gerekmektedir. Kayıt yenileme yaptırmayan öğrenciler dönem sınavına katılamayacaktır.

AÖL DERS SEÇME İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

2. dönem kayıt yenileme işlemlerini yapan öğrenciler ‘aol.meb.gov.tr’ adresinden ders seçme işlemlerini yapabilirler. Öğrencilerin sisteme giriş yaptıktan sonra Ders Seçme ve Kayıt Yenileme İşlemleri’ menüsü altında bulunan ‘Ders Seçme İşlemi’ seçeneğini tıklaması gerekmektedir. Ders seçme işlemleri 8 Şubat 2016 tarihine kadar devam edecektir. Kaydını yenileyen ancak ders seçmeyen öğrencilerin dersleri sistem tarafından seçilecektir. Öğrenciler 30 kredi tamamlanana kadar dersler arasından seçim yapabilirler.

Öğrencilerin sınav yeri güncellemesi yapmak için de 8 Şubat’a kadar zamanları vardır. Sınav yeri güncellemesi yapacak olan öğrencilerin sistemden bu işlemi gerçekleştirmesi gerekmektedir.

 

 

BAKMADAN GEÇME!