Antalya'da demokrasi nöbetine devam

Güncelleme Tarihi:

Antalyada demokrasi nöbetine devam
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 11:42

Antalya'da demokrasi nöbetine devam

Haberin Devamı

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - FETÖ/PDY'nin darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sokağa çıkın" çağrısıyla Antalya'da da başlatılan demokrasi nöbeti, 20'nci gününde devam etti.
Cumhuriyet Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren doldurmaya başlayan Antalyalılar, saat 21.30'da meydana gelen ve 2 kişinin hafif yaralandığı patlama sonrası kısa süreli bir korku yaşasa da meydanı terk etmedi. Demokrasi nöbetine devam eden kalabalık, ellerinde Türk bayraklarını sallayarak darbe girişimini protesto etti. Vatandaşların yanı sıra demokrasi nöbetine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ve çeşitli STK temsilcileri katıldı.
Nöbetin 3'üncü haftaya girdiğini vurgulayan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, şöyle konuştu:
"Çanakkale ruhunu yaşattığımız demokrasi nöbetimiz devam ediyor. Bugün yaşadığımız olaylar sanki ilk defa yaşıyormuş gibi gelebilir. Ama 100 sene öncesine gidin, Çanakkale ruhu, Kurtuluş Savaşı ruhu. Bu emperyalistler, bu haçlılar, bu tek dişi kalmış canavarlar yine bu milleti yok etmek, tarih sahnesinden silmek istediler. Ama bu millet Gazi Mustafa Kemal'in arkasında saf oldu, bir oldu, beraber oldu, bütün emperyalist güçleri Anadolu'dan söküp attı. Emperyalizm bugün kendisi direkt sahneye gelmiyor. İçimizden yetiştirdiği, sadakamız, fitremiz, kurbanlarımızla yetiştirip büyüttüğümüz maşasıyla saldırıyor bize. Ve bu milletin tankı, topu, uçağıyla saldırtıyor. İşte bugün de baş komutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında dimdik, dağ gibi durarak yine bu haçlı, emperyalist güçleri püskürtmesini bildik."
Bunun basit bir darbe girişimi olmadığını da vurgulayan Karaloğlu, bu kalkışmanın bir işgal girişimi olduğunun altını çizdi.
Gecede, Antalya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çeşitli sportif aktivitelerde dünya ve Türkiye'de derece alan Antalya Polis Gücü Spor Kulübü sporcuları da sahneye çıktı. Sporcular sahnede branşlarında çeşitli gösteri yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!