Güncelleme Tarihi:
Ankara Hürriyet’in daha önce kaçak döküm nedeniyle,, “Allah’ını seven dökmesin” ve “Hafriyat Vadisi” haberleriyle gündeme getirdiği İmrahor Vadisi’nde yaşanan çevre felaketi, “İmdat” dedirtti.
Moloz yığınlarının dere yataklarını tehdit ettiği İmrahor’da, su yüzeyi de bakımsızlık nedeniyle çöp yığınına döndü. Kentin yeşil alan sisteminin yapılaşmadan korunabilmiş en önemli parçalarından bir olan İmrahor Vadisi’ni kurtarmak amacıyla Ankara Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarından acil eylem planı beklediklerini belirten Başkentliler, şöyle seslendi:
“İmrahor Vadisi doğru projelerle Ankara’nın marka değerini artırabilecek en önemli alanlardan bir tanesi. Ancak bugün gelinen noktada herkes sorumluluklarını unutup, bu bölgenin çöp yığınlarıyla dolmasına sebep oluyor.”
BU KIYIMA ‘DUR’ DEMELİ
Bölge sakinleri ile doğasever vatandaşlar 2002 yılında Ankara Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, ODTÜ, Gazi Üniversitesi, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası, Çevre Mühendisleri Odası’ndan gelen uzman ve akademisyenlerin yaptıkları çalışmalarla bölgeye dikkat çektiğini ancak sonrasında bölgenin yine kaderine terk edildiğini söylüyor. Projelerin vaatte kaldığını belirten çevreciler, “Yıllar içince biriken moloz yığınları, vadiden geçen suya ilerleyecek alan bırakmadı. Artık birisi bu kıyıma dur demeli” dedi.
İMRAHOR NEREDE?
Ankara’nın güneydoğusunda bulunan İmrahor Vadisi, güneyinde Eymir Gölü, kuzeyinde Mamak viyadüğü arasında kalan, önemli rekreasyon alanlarından birisidir.
AĞAÇLAR DA NASİBİNİ ALDI
Büyük bir kısmı ağaçlık olan alanda, kimliği belirsiz kişiler istedikleri gibi ağaçları kesebiliyor.
BELEDİYEYE AİT KALINTILAR
Mühye Köyü sakinleri bir türlü çözüm bulunmayan hafriyat ve çöp dağlarına belediyelerin ilgisizliğinin neden olduğunu savunarak, “Burada zamanında sanırız belediyeler vardı. Çünkü yol kenarından onların varlığını kanıtlayan kalıntılar mevcut” diyerek esprili bir gönderme yaptı.