Güncelleme Tarihi:
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, “Heyecan açısından güzel bir lig yaşanıyor ama futbol kalitesi açısından aynı şeyi söylemek mümkün değil” dedi.
Çapa, Süper Lig’in bu sezon çok enteresan geçtiğini belirtip, “Her şeye, her sonuca açık bir lig yaşanıyor. Ligin son sırasında yer alan takımın oynadığı futbol ile ligin üst sıralarındaki takımların futboluna bakınca çok fazla fark görünmüyor. Zaman zaman bireysel kaliteler farkı oluşturuyor. Takımların psikolojileri ve motivasyonları sonuçları etkiliyor. Heyecan açısından güzel bir lig yaşanıyor ama futbol kalitesi açısından aynı şeyi söylemek mümkün değil” diye konuştu.
“ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR MEVCUT”
Çapa, futbol adına yaşanan sıkıntılarda ligdeki yabancı oyuncu sayısındaki fazlalığın da etkili olduğunu, ileri sürüp şunları söyledi.
“Türkiye gereken gelişimi bütçe açısından gösterdi. Ancak sportif anlamda gereken henüz yapılamadı. Ligde yüzde 55 yabancı futbolcu, yüzde 15 gurbetçi futbolcunun oynaması, Türk futbolu adına çok şey anlatıyor. Türk futbolunun ilerlemesi ve bir yerlere gelmesi düşünülüyorsa, bunların üzerine gidilmeli. Bunlar önemli veriler. Takımlar bazen çıkışlar yakalasa da mutlaka düşüşler de olacak. Milli takım bazında da iyi bir jenerasyonla iyi sonuçlar alabilirsiniz ama sonraki süreç yine aynı olacak. Bizim gibi futbolu çok seven bir ülkede, bu kadar olanakları olan bir ülkede bunlara hala çözüm bulunmaması üzücü. Avrupa’nın en büyük futbol bütçesine sahip 5. ülkesiyiz ama en iyi futbolu oynayan 5. ülkesi miyiz, en iyi futbolcuları yetiştiren ülke miyiz bunun iyi araştırılması gerekiyor.”
“BAŞARI İÇİN KADRO İSTİKRARI ÇOK ÖNEMLİ”
“Bizim geçen sene ilk 11’de oynayan 3-4 oyuncumuz var, geri kalanın hepsi yeni. Bu isimleri, takıma adapte etmek zorundasınız. Yeni transferlerimiz, Türkiye’de daha önce oynamamış isimler. Bunlara bir adaptasyon süreci gerekiyor. Tüm bunları göz önüne alınca, bizim lige yeni çıkan bir takımdan farkımız yok. Alınan sonuçları da bu şekilde değerlendirmek gerekiyor. Ligde ilk 6 takıma bakarsanız, son 3-4 yıldır aynı futbolcularla oynadığını görüyorsunuz. Bunu sağlarsanız devamlılık olur ve takım içindeki trafikler daha rahat yapılır. Hakem hataları dikkate alındığında en çok canı yanan takımlardan birisi de biziz. Sivas maçında verilmeyen penaltı, ofsayttan yediğimiz gol, direkt sonuca yansıdı. Elazığ maçındaki kırmızı kart, sonucu etkiledi. Bunları da gözardı edemeyiz.”
2 BÖLGEYE YAPILACAK TRANSFERDE HATA LÜKSÜ YOK
“Akhisar Belediye’den sonra bütçe olarak en az harcayan takım biziz. Hiçbir zaman bunların arkasına sığınmadık. Sene başında geçen sezon topladığımız 49 puanın üzerine çıkmayı hedef olarak belirledik. Bunu gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Özellikle forvet ve kaleci transferi yaparken takımların hata yapma lüksü yok. Biz de forvet transferi yaparken çok titiz davrandık. Çünkü, direkt sonuca yansıyan bir bölgeye oyuncu alıyorsunuz. Hata oranını sıfıra indirmek zorundasınız. Vleminkx, doğru bir tercih oldu. Kendisi tanıdığımız ve 5-6 yıldır takip ettiğimiz bir isim, bu da işimizi kolaylaştırdı.”