Güncelleme Tarihi:
1991’te Pendik’ten çıkan dört gençtik, biri sonradan yolda ayrıldı. Bilsak kadrosunda haftanın bir günü çalardık. 1992’de Fuat Güner’le (MFÖ) tanıştık ve neredeyse grubun babası oldu. Çok hayalimiz vardı.
Prodüktör lafı dinledik ve Kim Bunlar olduk. Kim Bunlar albümü analog olarak kaydedildi ve çok büyük para harcandı. Ama harcanan o kadar paraya rağmen 1999’da o albümle intihar ettik. Kim Bunlar’ın o dandik paketini televizyonda gördüğümüzde yastıkların altına saklanıyorduk. Kadın programlarında türkülerle rock’n roll çalmak enayilikti. O ismi silmeye, Kim Bunlar’ı öldürmeye karar verdik. Ama kurtulmak 10 yılımızı aldı.
HAMAMADA BULUŞTUK
Sonra ‘Flört’ olduk. ‘Cemiyette Pişiyoruz’ albümünü yaptıktan üç hafta sonra içimizden iki kişi askere gidince BKM’yle 40 konserlik turnemiz iptal oldu, promosyon yapamadık. O bizim en özensiz albümümüz olduğu için hiç haz etmesem de şans bu ya birkaç şarkı hit oldu. Askerden gelince kafayı kırdık ve bir yıl birbirimizin yüzünü görmedik. 2005’te yılbaşı günü Gaziantep’te bir hamamın terleme odasında bir araya geldik. Nefes alınamayacak kadar sıcak bir yerde kendi stüdyomuzu yapıp albüm kaydetmeye karar verdik.
STÜDYAYA TUĞLA TAŞIDIK
Stüdyoya tuğla taşıyarak başladık. Analog aletleri bulduk ve tamir ettik. Tam bir teyp bulup şarkı kaydediyorduk, paramız olunca daha iyisini bulup onu tamir edip bir daha baştan kaydediyorduk. Böyle böyle beş yıl geçti. ‘Demli’yi çıkarttığımızda yedi yıldır camiada yoktuk. Televizyona çıkmıyor, konser vermiyorduk, röportaj zaten söz konusu bile değildi. Hiçbirini yapmıyor ve bir yandan sürünüyorduk. ‘Demli’ piyasaya çıkınca bizi unutanlar hatırladı ve yeni dinleyiciler kazanmaya başladık. Müzik dünyasının önde gelenleri albümü beğendi. Piyasa bize gel gel yapınca biz de bir orkestra kurduk. Ghetto’da sahne aldığımız lansman konserimize 600 kişi geldi. Sonra neredeyse 60 konser verdik.
BÜTÜN ALBÜMÜ 33 DAKİKADA YAPTIK
Dijitalde tek şarkının mastering’ini iki-üç günde yapan var. Bizse tüm albümü plağa yazılma süresi olan 33 dakikada yaptık. Arada hiçbir dijital süreç olmadığından basları geride ve güçlü, gitarı önde cılız fakat yumuşak, trampet belki sadece sol kolondan gelecek. Kendimizi bu işin öncüklerinden biri olarak görüyoruz. AAA kaydı belki 30 yıl sonra ilk biz yapmış olduk. 10 yıl önce çıksaydık “Kim bu adamlar” denirdi ama artık tam zamanı. Bir CD’yi bir de bizim plağı dinleyin aradaki farkı anlayacaksınız. Biri gerçek biri yalan. Kayda teknoloji karıştı mı ses duyamazsın. Bu albümde de üç kişinin vokalini iyi duyabileceksiniz. 12 şarkılık bu albümü bir oda orkestrasıyla kaydettik. Rock’n roll tabanlı bir müzik. Fakat bu memleketin çocukları olmamız da bizi çok etkiliyor. ‘Anadolu Beat’in ne demek olduğunu bizi dinleyince anlarsınız.
ISTANBUL’U TERK EDİYORUZ
Grupça Fethiye, Yeşilüzümlü’de denize yakın, kilometrelerce yeşilin içinde bir tepede arsa aldık. Eşlerimizi çocuklarımızı yanımıza alarak İstanbul’u terkediyoruz. Arsaya üç ev ve bir stüdyo inşa edeceğiz. Şehir hayatından sıyrılıyoruz. Çocuklarımız için bu belde içinde bir kolej de var. Kısmetse önümüzdeki ay taşınıyoruz ve bir sonraki plağımızı orada kaydedeceğiz.
Bas-vokal Ozan Kotra, gitarist ve vokal Çağatay Kehribar ve davulcu Hakan ‘Timsah’ Çağlar’dan oluşan Flört grubu sadece kayıt tekniğiyle değil, görünümleriyle de eski yıllara özlemlerini yansıtıyor. Albümün çıkış şarkısı ‘Dün TRT’de İzledim’in klibinin yönetmenliğini Tuna Kiremitçi yaptı. Klibin başında grubun sunumunu kendine has uslubuyla Halit Kıvanç yapıyor.