Almanya peçe yasağını onayladı

Güncelleme Tarihi:

Almanya peçe yasağını onayladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 11:38

Almanya’da parlamento, güvenlik önlemleri paketi çerçevesinde kamu çalışanlarına ve askerlere peçe yasağı getiren yasa tasarısını onayladı. Yasa taslağının yürürlüğe girmesi için Federal Konsey’den de geçmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

YENİ yasa, kamu çalışanlarına ve kadın askerlere iş esnasında yüzünü tamamen kapatan burka veya peçe giymesini yasaklıyor. Hükümetin hazırladığı peçe yasağı gerekçesinde, ‘Dini veya dünya görüşü nedeniyle yüzünü kapatmak devlet görevlilerinin tarafsızlığıyla çelişiyor’ denildi. Yasaya göre kadınlar, kimlik kontrolleri sırasında da yüzünü göstermek zorunda. Sağlık sektöründe çalışanların bulaşıcı hastalıklara karşı önlem amaçlı yüzünün bir kısmını örtmesi peçe yasağına girmiyor.
Yasayı eleştirenler, bunun sadece sembolik amaç taşıdığı, peçe olayının çok nadir olduğu görüşünde. Almanya, AB’nin güvenlik önlemleri paketi çerçevesinde uçak yolcularının kimlik bilgilerinin güvenlik birimlerine bildirilmesini öngören yasayı da onayladı. Havayolu şirketleri, terör ve ağır suçlarla mücadele kapsamında uçak yolcularının adı, soyadı, kredi kartı numarası, bagajı ve refakatçısı hakkındaki bilgileri, güvenlik birimlerine bildirmek zorunda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!