‘Alman basını yüzde 1 milyon sistemin kontrolünde’

Güncelleme Tarihi:

‘Alman basını yüzde 1 milyon sistemin kontrolünde’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 22:02

TÜRKİYE - Almanya ilişkilerini değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’da yaşayan Türklere yönelik sistematik baskılar yapıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, “Türk toplumu üzerinde sistematik baskı var. Bunu da derin devlet yapıyor. Biz bunu net bir şekilde Alman dostlarımıza da ilettik. Her şeyin de farkındayız. Almanya’da hiçbir şey tesadüf değildir. Her şey sistemin kontrolündedir. Basın, yüzde 1 milyon sistemin kontrolündedir. Serbestçe bir adım bile atamazsınız” dedi.

‘MÜTTEFİKE YAKIŞMAZ’

Almanya Türkiye’nin dostluğunu istiyorsa gayret sarf etmeli” diyen Bakan Çavuşoğlu, şöyle dedi: “Düşmanca hareketlerden kimse kârlı çıkmaz. Ben Alman dostlarıma, ‘Bugüne kadar Türkiye’nin sizin aleyhinize bir tutum sergilediğini gördünüz mü?’ diye soruyorum. Sizden korktuğumuzdan değil bunun bize bir faydası yok. Dostsak, müttefiksek bu yakışmaz bize. 3,5 milyon insanımızın barındığı bir ülkeye niye hasmane tutum içinde olalım? Ama siz tam tersini yapıyorsunuz. Şimdi Türkiye aleyhine kim varsa ona kucak açıyorlar. Teröristlerin hepsi orayı tercih ediyor. İngiltere casuslukla ilgili ceza arttırıyor, Türkiye’de casuslukla suçlanmış bir kişiye sen fahri vatandaşlık veriyorsun. Niye? Türkiye aleyhine diye. Bu olmaz ki. Almanya’da ifade özgürlüğünden bahsediyorlar. Almanya bundan 7-8 sene önce bir kanun çıkardı, Almanya dışından gelen telefonları dinliyorlar. İletişim özgürlüğü de yok. Sonra başlıyorsun demokrasiden insan haklarından bahsetmeye. Önce sen kendine bir bak. Kendi politikalarını gözden geçir ondan sonra bana ders vermeye başla. İnşallah bu hazımsızlıklar, bu kıskançlıklar aklıselimin gerisinde kalır bundan kurtuluruz. Şu da unutulmamalı bu yapıyı FETÖ de diğer terör örgütleri de kullanıyor.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!