Albayı yalanlayan görüntüler

Güncelleme Tarihi:

Albayı yalanlayan görüntüler
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 20:57

15 Temmuz darbe girişimi gecesi FETÖ’cü askerler ile onlara karşı çıkan polis ve jandarmanın en etkili mücadele ettiği noktalardan olan Jandarma Genel Komutanlığı'nın nizamiyesinde ve binasında yaşananların görüntüleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Saat 22.30'da C nizamiye kapısındaki hareketlilik, ardından arbede anları kameralara yansıdı. Araçların ışıklarından dolayı kameraların iyi çekim yapamadığı bu anlarda Tuğgeneral Nurettin Alkan, darbeciler tarafından sol omuzundan vuruldu. Albay Güven Şaban'ın, darbeci askerlerden birisine yumruk atması, tarafların birbirlerini silahlarla tehdit etmeleri de görüntülerde yer aldı.

SİLAHLA TEHDİT ETTİ

Jandarma Genel Komutanlığı'nın içerisindeki kayıtlara göre eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin özel kalem müdürü olan albay Erkan Öktem, darbe teşebbüsünün aktif isimlerindendi. Öktem'in o gece hem uzun namlulu silah, hem de tabanca kullandığı tespit edildi. Emniyet’teki ifadesinde ‘darbe gecesine istem dışı katıldığını, ancak silah kullanmadığını’ öne süren Öktem'in bina içerisinde tabancanın namlusuna kurşun sürdüğü, Albay Güven Şaban’ı tehdit ettiği, karnına doğru tetiği çektiği ancak silahın ateş almadığı ifadelere yansıdı. TEM Daire Başkanı Turgut Aslan'ı başından vurmak, korumasını da şehit etmekle suçlanan Öktem'in 16 Temmuz saat 06.00'da uzun namlulu silahla etkisiz hale getirdiği iki askeri komutanlığın bodrum kapısına götürmesi de kameralarca kaydedildi. Görüntüler mahkeme dosyasına girdi. Darbe teşebbüsünden sonra kaçmaya çalışan Öktem'in, yakındaki bir apartmanın kömürlüğünde gizlendiği sırada gözaltına alındığı öğrenildi. Tutuklanıp, ordudan ihraç edilen Öktem'in yargılanmasına henüz başlanmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!