Akşener ‘kaç’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Akşener ‘kaç’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Eyüp Aşık-Çakıcı ses bandından sonra ortaya çıkan bir başka kasette Alaattin Çakıcı, kendisine ‘‘Yer değiştirsin’’ diyen bakanın, DYP'li Meral Akşener olduğunu açıklıyor. Kasete göre, MİT Kontr Terör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, Çakıcı'nın yerini belirliyor. Bunu duyan Akşener de, İzmit'ten tanıdığı Çakıcı'nın eniştesini arayarak mesajı iletiyor.

Kanal D Haber, Devlet Bakanı Eyüp Aşık ile Alaattin Çakıcı'nın yaptığı görüşmenin ses bandından sonra, şimdi de Çakıcı ile İçişleri eski Bakanı, DYP Genel Başkan Yardımcısı Meral Akşener'in ilişkisini ortaya seren bir ses bandını dün akşam yayınladı. Bantta Çakıcı, yerinin MİT tarafından tespit edildiğini, Akşener'in, dostu olduğu eniştesi (Çakıcı'nın halasının eşi) aracılığıyla kendisine bu haberi ulaştırdığını belirtiyor.

Çakıcı ile ilişkisinin kanıtlanması halinde siyaseti bırakacağını iddia eden Akşener'in sözlerinin ardından bu bandın yayınlanması, konuya daha da ilginç bir boyut getirdi. Çakıcı bantta, Refahyol Hükümeti zamanında, MİT Kontr Terör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür'ün, kendisinin yerini belirlediğini ve yakalayacağını şöyle anlatıyor:

‘‘Mehmet Eymür, diyor ki, bugün yarın yerini tespit ettim. Her an alabiliriz bunu. Bunun üzerine şey oluyor. Tabii Mehmet Eymür'de kin, benim üstümde duruyor. Adil konusunda, ben Adil'i sıkıştırıyorum ya aylardır. 8 aydır.’’

Kanal D'nin haberine göre, Mehmet Eymür, Alaattin Çakıcı'nın yerini belirlediklerini ve kısa süre içinde yakalayabileceklerini, zamanın İçişleri Bakanı Meral Akşener'e iletiyor. Alaattin Çakıcı işte bu noktada çok önemli bir iddiada daha bulunuyor. Buna göre Akşener, Çakıcı'nın halasının eşini İzmit'ten tanıyordu ve aralarında da geçmişte iş ilişkileri olmuştu. Akşener, Çakıcı'nın halasının eşini Ankara'ya çağırarak, MİT'in, Çakıcı'nın yerini belirlediğini, kısa süre içinde yakalanacağını bildiriyor ve yerini değiştirmesini gerektiğini belirtiyor. Bantta, Çakıcı Ankara'daki bu buluşmayı da şöyle anlatıyor:

‘‘Meral, oradan çıkıyor, eniştemi arıyor. Diyor ki, 'Bana gelir misin?' diyor. Eniştem kalkıyor, gidiyor Ankara'ya. Halamın kocası, eniştem değil. Halamın kocası. Orda diyor ki, 'Alaattin'e söyle' diyor 'yerini değiştirsin' diyor.

Akşener'in, Çakıcı'nın halasının eşini nereden tanıdığı ve bu önemli istihbaratı iletmek için neden bu kişiyi seçtiğini ise Çakıcı'nın banttaki şu sözleri açıklığa kavuşturuyor:

‘‘Şimdi Meral Akşener ile halamın kocası işadamı, anlıyor musun? İzmit'te çok yakınen tanışıyorlar. Hatta Doğruyol'a para, mara da yardım ediyor. Anladın mı dediğimi? Onlar çok eski ailece tanışırlar. Hemen açıyor. Bizim enişteye söylüyor. 'Alaattin yerini değiştirsin' diyor.’’

Adil Öngen kurşunlanmıştı

İMKB eski Başkanı Tuncay Artun'un danışmanı, Lobby Halkla İlişkiler Şirketi'nin ortaklarından eski bankacı Adil Öngen, 12 Mart 1997'de Gayrettepe'de makam arabası içinde kurşunlanmıştı. 30 kurşun isabet eden Mercedes otomobil zırhlı olduğu için Öngen yara almadan kurtuldu. Koruması Hüseyin Yolcu ise yaralandı. Olaydan sonra Çakıcı'nın adamları Adnan Çiçek, Kenan Ali Gürsel, Sinan Zembil, Mehmet Mustafa Bingöl, Murat Özer ve Tanju Atlılar yakalandı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Eze Zeytinleri'nin sahibi 'Zeytin Kralı' Bursalı işadamı Erol Evcil'in, Türkbank'ı satın alma girişimine yardımcı olmayan Öngen'in kurşunlanması için Çakıcı'yı devreye soktuğu öne sürüldü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!