Akaryakıt depoları yer altına alınacak

Güncelleme Tarihi:

Akaryakıt depoları yer altına alınacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 13:09

Akaryakıt depoları yer altına alınacak

Haberin Devamı

MERSİN’de Kazanlı, Karaduvar bölgesinde yoğunlaşan akaryakıt depolama tesislerinin yer altına alınması için çalışma yapılıyor.
Yer altı Doğalgaz ve Akaryakıt Depolama Sempozyumu Düzenleme Kurulu Üyesi İsmail Ceylan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 10 No’lu Akaryakıt LPG Madeni Yağ ve Enerji Meslek Komitesi üyelerine çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Mevcut durumuyla akaryakıt depolarının yoğunlaştığı Karaduvar, Kazanlı bölgesinin 'bombaya' benzediğini belirten Ceylan, bu alanda bir tesiste çıkacak yangının tüm bölgeyi tehdit edeceğini söyledi. Bu nedenle depolamanın yer altına alınmasının hem sektör hem de kent güvenliği açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Ceylan, "Türkiye’de teknik açıdan yer altı depolamasında en uygun bölge Mersin. Bu imkanları iyi değerlendirilmeli. Depoların yer altına indirilmesiyle birlikte yeni üst yapı yatırımları için büyük bir arazi kazanımı da sağlanacak" dedi.
Yer altı depolaması için ilk olarak tuz yataklarına ihtiyaç olduğunu kaydeden Ceylan, şöyle devam etti:
"Mersin uygun kalitede tuz yataklarına sahip. İkincisi bu tuzu çıkartıp depolama için yer açtığınızda tuzu atabileceğiniz deniz var. Ayrıca akaryakıtı ulaştırabileceğiniz bir limana sahipsiniz. Bu nedenle Türkiye’de akaryakıtın yer altında depolamasında en uygun bölge olduğunu söyleyebilirim. Örneğin Yozgat’ta tuz yatakları var ama bu tuzu atabileceğiniz bir deniz yok."
Ceylan, 12-14 Nisan tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek Türkiye 2’nci Uluslararası Yeraltı Doğalgaz Depolama Konferansı’nı önümüzdeki yıl Mersin’de Yeraltı Akaryakıt Depolama Konferansı olarak düzenlemek istediklerini sözlerine ekledi.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!