AK Partili Filiz, "Halk oylamasının kazananı millettir"

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Filiz, Halk oylamasının kazananı millettir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 16:20

AK Partili Filiz, "Halk oylamasının kazananı millettir"

Haberin Devamı

DENİZLİ'de AK Parti kurmayları 16 Nisan referandum sonuçlarını değerlendirdi. AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, halk oylamasının kazananının millet olduğunu belirtirken, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, milletin 15 Temmuz dirilişini 16 Nisan yükselişi ile şahlandırdığını söyledi. AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ise, sonucun, Haçlı dünyasına, FETÖ'ye, PKK'ya, PYD'ye ve tüm terör örgütlerine verilmiş en güzel cevap olduğunu, Türkiye'nin önünün artık tamamen açıldığını belirtti.

16 Nisan referandumunun ardından Denizli'de AK Partililer sonuçları yaptıkları açıklamalarla değerlendirdi. AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, son sözü her zaman olduğu gibi milletin söylediğini belirterek, "Oyunun rengi ne olursa olsun sandık başına giderek iradesine sahip çıkan milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Güzel Denizli'mizde, güzel bir günde, demokrasi ve sağduyunun hakim olduğu bir ortamda gayet güvenli şekilde referandumu tamamladık. Türkiye anayasa değişikliğiyle ilgili referandumu büyük bir olgunluk, huzur ve demokratik toplumlara örnek teşkil edecek yüksek bir katılımla gerçekleştirmiştir. Anayasa değişikliği milletimiz tarafından kabul görmüştür. Referandum sonucu milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun. Başbakanımızın dediği gibi, bu halk oylamasının kaybedeni yoktur, kazananı aziz milletimizdir. Son sözü millet söylemiştir, Evet diyerek son noktayı koymuştur. Halkımız, güven ve istikrar ortamının devamı yönünde görüş bildirmiştir. Çift başlılığın kalkmasının önemini kavramış, koalisyon dönemlerinden kalan yaraların tekrar açılmaması için Evet demiştir. Artık milletçe kenetlenerek geleceğe odaklanma zamanıdır. Yeni dönemde hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Ülkemiz ekonomisini dünyada ilk 10'a sokma hedefini gerçekleştirmek için bütün gücümüzle çalışmalıyız" dedi.

"15 TEMMUZ DİRİLİŞİ 16 NİSAN YÜKSELİŞİ İLE ŞAHLANDI"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, referanduma yüksek düzeyde bir katılım olmasının Türk milletinin geleceğine sahip çıktığının önemli bir göstergesi olduğunu söyledi. Türk milletinin tarihi bir karar verdiğini vurgulayan Başkan Zolan, sandığa gidip vatandaşlık görevini yerine getiren  herkese teşekkür ederek, "Bu sonuçla ülkemiz yeni bir başlangıca yelken açmıştır. Ülkemizin önündeki sıkıntıları, engelleri, kaldıracak sistem ile birlikte inşallah istikrarın hakim olup kalkınmanın giderek artacağı bir döneme giriyoruz. Milletimiz, yarınlarımız için 15 Temmuz dirilişini 16 Nisan yükselişi ile şahlandırdı. Kardeşliğimizi, birlik ve bütünlüğümüzü sağlayacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bugünden daha iyi olacağız" dedi.

"SONUÇLAR TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNE VERİLMİŞ EN GÜZEL CEVAP"

Denizli AK Parti Milletvekili Cahit Özkan ise halk oylamasında kazananın 80 milyon olduğunu söyledi. Sonucun, Haçlı dünyasına, FETÖ'ye PKK'ya, PYD'ye ve tüm terör örgütlerine verilmiş en güzel cevap olduğunu belirten Özkan, Türkiye'nin önünün artık tamamen açıldığını söyledi. Özkan, "Artık bu milletin hiçbir ferdi, başka coğrafyalara aş iş için gitmeyecek. Bu millet burada doğdu, burada yaşayacak, burada ölecek. Bütün kavga istikbalimiz, istiklalimiz ve istikrarımızın mücadelesi içindi. Güçlü Türkiye için millet bugün Evet dedi. Bu sonuç Haçlı dünyasına, FETÖ'ye, PKK'ya ve tüm terör örgütlerine verilmiş en güzel cevaptır" diye konuştu.

"MİLLETİMİZ GELECEĞİNE SAHİP ÇIKTI"

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de, referandumda milletin geleceğine sahip çıktığını söyledi. Tin, "Milletimiz iradesini Evet'ten yana kullanarak, sivil siyaset eliyle yönetim sistemini değiştirme yolunda en büyük adımı attı. Türkiye için bugün bir milattır. Parlamenter sistemden yeni hükümet sistemine geçişi sağlayan milletin tercihine herkes saygı duymalıdır. Türkiye'de demokrasinin sağlam temeller üzerine oturduğundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Demokrasiler de her çıkmazı açan kapı sandıktır, millet iradesidir. Milletimiz 16 Nisan tarihinde yapılan referandumda sandığa giderek iradesini beyan etmiş, geleceğine sahip çıkmıştır. Türkiye'nin geleceği artık milletimizin güvencesi altındadır" dedi.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!