AK Partili Filiz: "AP'nin Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye haddi yok"

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Filiz: APnin Türkiyeye demokrasi dersi vermeye haddi yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 15:12

AK Partili Filiz: "AP'nin Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye haddi yok"

Haberin Devamı

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Türkiye'yle üyelik müzakerelerini geçici süre dondurmayı tavsiye eden tasarıyı kabul etmesini sert bir dille eleştirdi. Filiz, "Terör örgütlerine bu kadar müsamaha gösteren AP'nin, Türkiye'ye demokrasi dersi verecek haddi yok" dedi.
Avrupa Parlamentosu'nun kararını değerlendiren AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, yaptığı yazılı açıklamada, AB'nin Türkiye'ye yarım asırlık tarihinde hiç samimi yaklaşmadığını ve üyelik sürecini bir dış politika aracı olarak kullandığını söyledi. Türkiye'nin çok güçlü bir devlet olduğunu belirten Filiz, "Bu bizim açımızdan üzücüdür. Türkiye güçlü bir devlettir. Bu tür yönlendirmelerle belli davranışlara zorlanamayacak bir ülkedir. Devletimiz çok daha olumsuz şartlar altında dünyanın üzerimize çullanıp, bize dayattığı şeyleri reddetmesini, geçersiz kılmasını bilmiştir" dedi.
Avrupa Parlamentosu'nun kararının bağlayıcı olmadığını Filiz, "Avrupa Parlamentosu, Türkiye'nin olağanüstü hal uygulamasını kaldırmasını istiyor. Merak ediyoruz. Acaba Avrupa Parlamentosu, DAEŞ saldırısından sonra olağanüstü hal ilan eden Fransa için de aynı kararı alacak mı? PKK, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütlerinin saldırısı altındayken, ülkemiz bir darbe girişimi atlatmışken olağanüstü hal ilan etmeyeceğiz de ne zaman ilan edeceğiz? Bu bakımdan AP'nin aldığı bu kararı hiçbir şekilde doğru bulmuyoruz. AP, ne karar verirse versin, Türkiye'nin terörle mücadelesi devam edecek. Adil olmayan bu kararın kabul görmeyeceğini ve AB'nin bu yanlıştan döneceğini umuyoruz. Terör örgütlerine bu kadar müsamaha gösteren AP'nin, Türkiye'ye demokrasi dersi verecek haddi yok" diye konuştu.
Darbe teşebbüsünden bu yana AB'nin; Türkiye'nin beklediği desteği vermeyen, ön yargılı bir tutum sergileyen ve terörizmle mücadele konusunda ise Türkiye'nin hassasiyetlerini anlamamakta ısrar eden bir tutum sergilediğini vurgulayan Filiz, "PKK'ya açıkça silahı bırakma çağrısı yapamayan, teröristlerin serbestçe ülkelerinde dolaşmalarına ve Türkiye aleyhine propaganda ve eylemlerini yürütmelerine ses çıkarmayan ve hatta PKK'nın Avrupa Parlamentosu koridorlarında sergi açmasına müsaade eden, Türkiye söz konusu olunca terörizmi silahlı mücadele şeklinde yansıtan kararlara imza atan AB, esasen Türk milleti nezdinde terörle mücadele konusundaki inandırıcılığını ve itibarını kaybetmiştir. Bu sebeple, bu tür açıklamaların bizim açımızdan bir değeri bulunmamaktadır" dedi.
Filiz, Avrupa Birliği'nin gelecek vizyonunu Türkiye ile beraber mi, Türkiyesiz mi şekillendireceğine karar vermesi gerektiğini de belirtti.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!