AK Parti Manisa'da temayül kararı

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Manisada temayül kararı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 15:00

AK Parti Manisa'da temayül kararı

Haberin Devamı

AK Parti Manisa İl teşkilatında sürpriz şekilde il başkanlığı için temayül yoklaması kararı alındı. İl Başkanı Zülfikar Gürcan, genel merkez tarafından istifalarının istendiğini ancak, istifa gerekçesinin sunulmadığı belirterek, başkan varken temayül yoklaması yapılmasının doğru olmadığını savundu.
AK Parti Manisa il yönetiminden 6 üyenin istifa etmesi ve AK Parti Genel Merkezi'ne ulaştırılan 'Teşkilat içerisinde uyumsuzluk var' iddiaları üzerine il başkanlığı için temayül yoklaması kararı alındı. Bugün (cuma) saat 16.00'da AK Parti il binasında, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Bölge Koordinatörü Elazığ Milletvekili Metin Bulut'un başkanlığında temayül yoklaması yapılacağı öğrenildi. Yapılacak temayül yoklamasında partililerden mevcut il başkanı Zülfikar Gürcan'ın da isminin bulunduğu 3 kişiyi yazmaları istenecek. AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti İl Başkanlığı binasında AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Bölge Koordinatörü Metin Bulut'un da temayül yoklamasına katılacağını belirterek, "Yüz yüze, anket usulü ve toplu görüşmeler yapılacak. Yaklaşık 300-350 civarında partili belediye meclis üyelerimiz, belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, il ve ilçe yöneticilerimiz, il kadın kolları, il gençlik kollarının ana kademe başkanları ve yöneticilerinin katılacağı bir temayül yapılacak. 3 isim yazılması istenecek. Görevde olan birisi olarak ben de bu üç ismin içinde olacağım. İl başkanı halen görevdeyken böyle bir şeyin yapılmış olmasını çok doğru bulmuyorum" dedi.
AK Parti Genel Merkezi tarafından istifası istenen Zülfikar Gürcan, "Bir neden göstermediler. Başarısızlık deseniz, başarılarımız ortada. Gayet çalışkan bir yönetimiz. FETÖ darbe girişimine karşı dik duruşumuz, sokaklara çıkarak insanlara liderlik yaptığımı herkes gördü. Biz de neden böyle olduğunu merak ediyoruz. Uyumsuzluk diye söylentiler kulağımıza geldi. Benim 17 ilçeyle bir uyumsuzluğum yok. Ben de ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Benim meselem koltuk meselesi değil. Kimse benden daha fazla AK Partili değildir. Böyle bir istifayı gerektirecek bir neden olmadığını göstermek adına temayül yapılıyor. Bu partide il başkanı da oluruz, partinin sade bir neferi de oluruz" diye konuştu.
"DİK DURUŞU LİDERİMİZDEN ÖĞRENDİK"
Temayül sonuçlarının değerlendirmesinin genel merkezin yapacağını açıklayan Gürcan, sonuçların bir hafta içinde netleşeceğini ifade etti. İstifa etmemelerinin kesinlikle başkaldırı olarak algılanmaması gerektiğini dile getiren Gürcan, "Temayül sonuçlarının değerlendirmesini genel merkez yapacak. Temayül aslında uyumsuzluk olmadığını göstermek adına önemli ve değerlidir. İstifa için gerekçe olmadığı için istifa etmedik. Ama 4-5 arkadaşımız istifa etti. Bizim dik duruşumuz kesinlikle başkaldırı değildir. Doğruyu bulma gayretindeyiz. Biz bu dik duruşu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrendik. Eğer bir zulüm varsa ona karşı dik duruşu ondan öğrendik. Ondan öğrendiklerimizi uyguluyoruz sadece" dedi.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!