Ak Parti İl Başkanı Sümer'den muhalefete teşekkür ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Ak Parti İl Başkanı Sümerden muhalefete teşekkür ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 15:48

Ak Parti İl Başkanı Sümer'den muhalefete teşekkür ziyareti

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, muhalefet partilerinin il başkanlarını ziyaret ederek 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı aldıkları tavırdan dolayı teşekkür etti.
Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, sırasıyla MHP, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Vatan Partisi ve Büyük Birlik Partisi il başkanlarını ziyaret etti. Ziyaretlerde FETÖ'nün 15 Temmuz'daki girişiminin sadece Ak Parti'yi değil ülkenin bütünlüğünü hedef aldığını belirten Başkan Sümer, "İlk başta hepimiz bu kalkışmanın sadece partimizi hedef aldığını düşünmüştük. Milletin üstüne tank süren, ateş edenleri görünce bu darbe girişiminin milletin iradesine karşı olduğunu hepimiz anladık. O dakikadan sonra hiçbir siyasi ayrımı gözetmeksizin bütün milletimiz meydanlara koştu. Siz değerli parti temsilcilerimiz de ilk dakikalarda meydandaydınız. Bu birliktelikle adeta meydanlarda Türkiye manzarası oluştu" diye konuştu.
Oluşan uzlaşı kültürünü devam ettirilmesi gerektiğine işaret eden Sümer, bu süreçte birlik ve beraberliğin önemine değindi. "Ülkenin hedefleri için birbirimizi önyargısız şekilde dinlemeliyiz" diye Rıza Sümer, "Antalya ve Türkiye'miz için diyaloglarımızı daha çok sıklaştırmalı ve sürdürmeliyiz. Bizlerde insanız hata yapabiliriz hangi konu olursa olsun her zaman Antalya'mız için ülkemiz için fikirlerinizi dinlemeye açığız" dedi.
KUTUPLAŞMALAR ÖNLENDİ
Darbe girişiminden sonra siyasi partilerimiz arasında daha sıcak bir bağ oluştuğunu belirten MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy ise "İnanıyorum ki Türk milleti bunu çabuk atlatır. O gece sağ, sol, siyasi ayrım gözetmeksizin bütün kesimler demokrasinin, bağımsızlığın yanındaydı. Biz demokrasiden yanayız darbelere karşıyız. Bu süreç aynı zamanda kutuplaşmayı ayrışmayı da bir nebzede önledi" dedi.
Vatan Partisi İl Başkanı Ahmet Özbay de 15 Temmuz'da açıkça Türk milletinin, TSK'nın hedef alındığını söyledi. Saadet Partisi İl Başkanı Galip Akın ise Türkiye'nin bu süreçte asıl senaryoyu yazanlarla mücadele etmediğini, senaryoda rol alanlarla mücadele edildiğini aktardı.
Büyük Birlik Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Doğan ise 15 Temmuz gecesi tüm teşkilat olarak darbenin karşısında olduklarını vurguladı. Demokrat Parti İl Başkanı Hasan Ali Kartal da, FETÖ'ye karşı mücadelede hükümetin yanında olduklarını, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Başkan Sümer, cenazesi nedeniyle şehir dışında bulunan CHP l Başkanı Semih Esen'i de pazartesi günü ziyaret edecek.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!