AK Parti 15'inci yaşını Genel Merkez'inde düzenlediği programla kutluyor (4)

Güncelleme Tarihi:

AK Parti 15inci yaşını Genel Merkezinde düzenlediği programla kutluyor (4)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2016 21:03

AK Parti 15'inci yaşını Genel Merkez'inde düzenlediği programla kutluyor (4)

Haberin Devamı

'79 MİLYON TEK YÜREK OLDU, DARBECİ HAİNLERE GEREKEN DERSİ VERDİ'
15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz'da Başkomutan Cumhurbaşkanın çağrısı vardı; 'İnin meydanlara, bu soysuzlara dersini verin' dediler. O gece medyamız, polisimiz, savcılarımız ve 79 milyon milletimiz bir oldu, tek yürek oldu, bu darbeci hainlere gereken derslerini verdi. Milletçe bu yolda yürüdük" dedi.
Başbakan Yıldırım, "Bize bu kutlu yolda liderlik yapan kurucu Genel Başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hepinizden Allah razı olsun. Ak Parti Anadolu'nun bağrından çıkmış bir erdemliler hareketidir" diye konuştu.
'79 MİLYONU KUCAKLAYAN SİYASETİ BENİMSEDİK'
Ak Parti'nin 79 milyonu kucaklayan bir siyaset benimsediğini vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Milleti esas alan partimiz, kurulduğu günden itibaren her zaman toplumsal merkezi temsil etmiştir. Bütün toplumu, 79 milyonu kucaklayan bir siyaset benimsedik. Siyasete itibar kazandıran AK Parti, hiçbir zaman sorun odaklı olmamış, her zaman ezber bozan uygulamalarıyla Türkiye'nin ufkunu açmıştır. Geleneğin mirasını koruyarak aile ve toplumun bütünleşmesine önem veren icraatlarıyla, geçmişini inkar etmeden, geleceğini inşa eden partinin adı AK Parti'dir. Hiç kimsenin yaşam alanına müdahale etmeyen Ak Parti, birçok yasakları gündemden kaldırmıştır" açıklamasında bulundu.
'BİRÇOK HAİN GİRİŞİMİ PÜSKÜRTTÜK'
Başbakan Yıldırım, "Düne göre bugün, daha güçlüyüz. Bugün, nice nice krizleri, tuzakları, ihanetleri, vesayetleri geride bırakmış bir parti olarak karşınızdayız. Gezi kalkışmasından 17-25 Aralık darbe girişimine, 6-7 Ekim vahşetinden çukur siyasetine kadar birçok hain girişimi başarıyla püskürttük. Son olarak 15 Temmuz'da milletle birlikte dünyanın en şeytani, en alçak darbe girişimini bertaraf etmiş, darbecilere diz çöktürmüş bir yönetim kadrosudur Ak Parti. İhanet çetelerine, terör örgütlerine, kısacası milletin yoluna taş koyanlara inat, biz milletin yoluna baş koyduk. Allah'ın izniyle bu yoldan bizi kimse çeviremez. Türkiye'yi daha güzel, adil, huzurlu bir ülke yaptık, yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
'HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLDUK'
15 Temmuz'daki birliğe vurgu yapan Başbakan Yıldırım, "Türkiye'yi vesayet odaklarından, terör odaklarından tamamen temizleyeceğiz. 15 Temmuz'da, Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Ak Partili, CHP'li, MHP'li, HDP'li vatandaşlarımız ile o kanlı darbe girişimi karşında birlik olduk, dimdik durduk. Hep birlikte Türkiye olduk. Yenikapı mitingi ile taçlanan milli birliği, dikkat, özen ile gözümüz gibi koruyacağız" dedi.
'15 TEMMUZ, ÇANAKKALE RUHUNUN TAZELENDİĞİ GÜNÜN ADIDIR'
15 Temmuz darbe girişiminin bertaraf edilmesinin 2. Kurtuluş zaferi olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz, Çanakkale ruhunun tazelendiği günün adıdır. 2. kurtuluş zaferidir. FETÖ teröristlerinin yok edildiği zafer ile sonuçlandığı gün. Milattır" dedi.
Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin, milletin birliğine saldırıyorlar, kazanımlarımızı yok etmek, geleceğe emin adımlarla yürüyüşümüzü durdurmak istiyorlar. Herkes iyi bilsin ki sessiz devrimlerin partisi Ak Parti, milletle birlikte, meydanı vatan hainlerine bırakmadı, asla da bırakmayacak. Gazi Mustafa Kemal'in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma kararlılığımızı ve Ak Partimizin 2023 hedeflerini asla ve asla engelleyemeyecekler. Yapılan saldırılar ve ihanetler, tam aksine azmimizi, kararlılığımızı daha da artıracak. Daha çok çalışmamızı sağlayacak" diye konuştu.
'TERÖRÜ TÜRKİYE GÜNDEMİNDEN ÇIKARACAĞIZ'
Terör ile mücadeleye ilişkin Başbakan Yıldırım şu ifadeleri kullandı:
"Hain. şer odakları bizi geleceğe yürümekten alıkoyamayacak. Hain FETÖ örgütü ve bölücü örgütler, küçük dünyalarında debelenip dursunlar. Biz Türkiye, Ak Parti olarak ufuklara bakmaya devam edeceğiz. Terör ile mücadelede en küçük bir tereddüt etmeyeceğiz. Vatanın birliğini, bütünlüğünü asla tartışma konusu yaptırmayacağız. FETÖ ve bölücü PKK başta olmak üzere, terörü Türkiye gündeminden çıkaracağız. Çetelerden temizlenmiş, bağımsız ve tarafsız yargı, iyi işleyen adalet sistemi olmazsa olmazımızdır. Çok daha gelişmiş bir demokrasi ve hukuk devleti olarak yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Vatan söz konusu olduğunda, bütün farklılıklarımızı bir kenara bırakacağız. Sorunlarımızı torunlarımıza havale etmeyeceğiz. Gelecek kuşaklar rahat etsin diye uykusuz kalacak, 24 saat her alanda demokrasi nöbetine devam edeceğiz. Darbelerin konuşulmadığı bir Türkiye'yi gelecek nesillere emanet edeceğiz inşallah."
'YENİ, SİVİL ANAYASAYI MİLLETİMİZİN KARARI İLE HAYATA GEÇİRECEĞİZ'
Yeni anayasa çalışmalarına ilişkin olarak da Başbakan Yıldırım, "79 milyonu kucaklayan sistem sorunu dahil olmak üzere, yeni ve sivil bir anayasayı milletimizin kararı ile hayata geçireceğiz" dedi.
Yıldırım, "26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inşallah hep beraber açacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!