Trafik Haftası ne zaman? 2022 Trafik ve İlk Yardım Haftası etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

Trafik Haftası ne zaman 2022 Trafik ve İlk Yardım Haftası etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2022 11:37

Trafik Haftası, okullarda ve çeşitli platformlarda çocuklara trafik ve ilk yardımın öneminin anlatıldığı bönemli tarihler arasında yer alıyor. Her yıl mayıs ayında Trafik Haftası etkinlikleri ile kutlanan Trafik Haftası ve İlk Yardım Haftası tarihinin bu yıl hangi güne denk geldiğini merak ediyor. Peki, Trafik Haftası ne zaman 2022, hangi gün? İşte, Trafik ve İlk Yardım Haftası tarihi, etkinlikleri...

Haberin Devamı

Trafik Haftası, ilk ve ortaöğrenimlerine devam eden öğrencilerin trafik konusunda bilinçlendirilmesi için büyük önem arz etmektedir. Trafik Haftası kapsamında okullarda etkinlikler düzenlenecek, haftanın önemi vurgulanacak. Peki, Trafik Haftası ne zaman 2022? İşte, Trafik Haftası etkinlikleri...

Trafik Haftası ne zaman 2022 Trafik ve İlk Yardım Haftası etkinlikleri

TRAFİK HAFTASI NE ZAMAN 2022?

Trafik Haftası, her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanmaktadır. 2022 Trafik Haftası 01- 07 Mayıs tarihlerinde kutlanacak. Bu kutlama, okullarda ve çeşitli platformlarda gerçekleşmektedir.

Trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak için tüm dünyada her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü “Karayolu Trafik Güvenliği Günü”, bu günü takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası” olarak değerlendirilmektedir.

Haberin Devamı

Trafik Haftası ne zaman 2022 Trafik ve İlk Yardım Haftası etkinlikleri

TRAFİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Mayıs ayının ilk haftasında yani Trafik ve İlkyardım Haftasında ülkemizde çeşitli faaliyetler yapılır:

Birçok şehir ve ilçelerde stantlar açılır bu stantlar sayesinde insanlara trafik kuralları öğretilmeye çalışılır.

Trafik haftasına özel broşürler bastırılır; halka ve öğrencilere dağıtılır.

Emniyet Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu görsellerle hız kurallarına uyma, emniyet kemeri takma gibi durumlarda nelerin başımıza gelebileceği konusunda farkındalık kazandırılır.

Trafik haftası ile alakalı afişler hazırlanır. Bu afişler en uygun şekilde sunulur.

Okullarda bu hafta özel olarak kutlanır. Okullarımızda trafik konulu şiirler okunur, trafik haftasına özel panolar süslenir, trafik haftası ile ilgili kompozisyonlar yazılır, çeşitli görsellerle okullar süslenir ve öğrencilerin trafik haftasını verimli geçirmesi sağlanır.

 

BAKMADAN GEÇME!