Afyonkarahisar'da FETÖ/PDY soruşturmasına 81 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisarda FETÖ/PDY soruşturmasına 81 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 12:13

Afyonkarahisar'da FETÖ/PDY soruşturmasına 81 tutuklama

Haberin Devamı

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR Valiliği tarafından FETÖ/PDY operasyonlarına yönelik yapılan açıklamada, toplam 81 kişinin tutuklandığı belirtildi.
Afyonkarahisar Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturmalarına ilişkin il genelindeki duruma yönelik yazılı açıklama yaptı. Bugüne kadar hakim ve savcı, Afyon Kocatepe Üniversitesi akademik ve idari personeli, valilik, emniyet ve askeri personelin de aralarında bulunduğu toplam 942 kişinin FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alındığı belirtilen açıklamada, "942 personelden 61'i tutuklanmıştır. Tutuklanan kamu personeli arasında 3 vali yardımcısı, 1 kaymakam, 10 askeri personel, 13 hakim, 7 savcı, 25 emniyet personeli ve 2 müftülük personeli bulunmakta olup, 1 kaymakam, 1 hakim ve 1 emniyet personeli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Ayrıca 6 askeri personel, 55 emniyet personeli ve 14 ceza ve tevkif evleri personeli gözaltındadır. 1 savcı da firari durumundadır. Görevinden el çektirilen diğer personel hakkında adli ve idari soruşturma devam etmektedir" denildi.
'20 ÖZEL EĞİTİM KURUMU PERSONELİ DE TUTUKLANDI'
FETÖ/PDY'nin yayın organlarıyla ilgili il merkezinde 1, ilçelerde ise 14 olmak üzere toplam 15 karasal yayın yapan vericinin kapatılarak mühürlendiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Okul, yurt ve derneklere yönelik il genelinde yürütülen adli ve idari işlemler sonucunda il merkezinde 7, ilçelerimizde 5 olmak üzere toplam 12 dernek hakkında yasal işlemlere başlanılmış, 2 vakıf ile 38 özel eğitim kurumu ve öğrenci yurdu kapatılmış olup bu kurumlarda görev yapan 261 çalışanın lisansı iptal edilmiştir. Bu kapsamda 20 özel eğitim kurumu personeli de tutuklanmıştır. Kapatılan eğitim kurumlarından 14 okulun Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilmesi işlemlerine başlanılmıştır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!