Adıyaman’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Adıyaman’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2016 11:51

Adıyaman’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN’da, 30 Ağustos Zafer Bayramının 94'üncü yıldönümü törenle kutlandı.

Valilik önündeki törenler; Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Garnizon Komutan Vekili Albay Davut Kulalar ve Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Atatürk anıtına çelenk koyması ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunduğu törene konuşan Jandarma Yarbay Vedat Kültür, 30 Ağustos'un Türk tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Tarihin her sayfası şan ve şerefle dolu olan milletimizin bugünlere gelmesi kolay olmamıştır. 30 Ağustos zaferi aziz Türk Milletinin ve onun kahraman ordusunun şahlanışı ile zamanın en güçlü devletlerine karşı onurlu, kararlı ve eşsiz bir zaferdir. Şehit kanlarıyla sulanan aziz vatan topraklarımızı cebren ve hile ele geçirmek isteyen FETÖ/PDY Terör Örgütü ile taşeron terör örgütlerinin 15 Temmuz’daki hain ve sinsi planları, aziz milletimizin şanlı direnişiyle boşa çıkarılmış ve milletimiz bir kez daha bağımsızlığına, iradesine ve demokrasisine olan bağlılığını büyük bir kararlılık örneği sergileyerek ortaya koymuştur" diye konuştu.

Günün anlam ve önemini anlatan şiirlerin okunmasıyla son bulan törenin ardından Vali Abdullah Erin, makamında tebrikleri kabul etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!