ADD'den 'bölücülük' iddiası

Güncelleme Tarihi:

ADDden bölücülük iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 16:25

ADD'den 'bölücülük' iddiası

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi'nin eşgüdüm toplantısında konuşan Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Türkiye'nin dış güçler tarafından bölünmeye çalışıldığını iddia etti.

Ayvalık ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği Şubesi'nin eşgüdüm toplantısına katılan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. ADD Genel Başkanı Çölaşan, Türkiye'nin öncelikli gündem maddesinin ‘terör' olduğunu söyleyerek "Türkiye bölünmeye çalışılıyor. Bu bir uluslararası projedir. BOP Projesi, Kürdistan'ın kuruluşu, FETÖ ve bugün yaşadığımız olayların arkasında Türkiye'nin bölünmesi planı var. Ordusunu son kararnamelerle işlevsiz hale getirmiş bir hükümet var. Hem hükümetin, hem de muhalefet partilerinin ve tüm halkın teröre karşı birlikte mücadele etmesi gerekiyor. Ama bütün bunları biz isterken, Yenikapı ruhu olarak ortaya çıkan ruhun da gerçekten hayata geçirilmesi lazım. Şu ana kadar hükümetin hiçbir politikasında bu Yenikapı ruhunun hayata geçirilmediğini görmemenin üzüntüsü içindeyiz" dedi.

Amerika'nın Kürt koridorunu açmak için Türkiye'yi Musul'a sokmaya çalıştığını iddia eden Çölaşan, "Türkiye, Musul'a girdiği takdirde o bataklığın içine gireriz. Oysa bizim güvenliğimiz için Kürt koridoruna ihtiyacımız var. Bu çerçevede sınır güvenliğini sağlayabilmek de ancak Suriye hükümetiyle işbirliğinden geçer. Bunları yaparsa hükümet Amerika'nın Tayyip Erdoğan ve hükümet üzerinden oynadığı oyunları da yenecek. Ülkenin birlik ve beraberliğe şiddetle ihtiyacı vardır. İlk tehlike vatan tehlikesidir şu anda bu tehlikeyi görebilecek güce sahibiz. Yeterki iktidar ve muhalefet birlik içinde olsun" dedi.

Tuncel YILMAZ / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!