‘88’ polemiği

Güncelleme Tarihi:

‘88’ polemiği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 02:00

CHP’li Doğan Yılmazkaya, Büyükşehir’in Keçiören’deki açılış töreniyle ilgili, “88 hizmet diye yazmışsınız. Hizmetlere baktığımız zaman bazı komik şeyler gördük” eleştirisinde bulundu. Başkan Gökçek, “Çöp bidonu hizmet değil mi. Ağzımla kuş tutsam sizi tatmin edemeyeceğimi biliyorum” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kasım ayı olağan toplantısının ilk oturumunda, Başkan Melih Gökçek ile CHP grubu arasında, Keçiören’deki açılış töreni tartışma konusu oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın açılışını yaptığı törenle ilgili CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, “İlanlar verip 88 hizmet diye yazmışsınız. Kusura bakmayın bu hizmetlere baktığımız zaman bazı komik şeyler gördük. Normal yaptığınız şeyleri burada 88 hizmet diye sıralamışsınız. Ankara Kalesi’nin meydanına bir düzenleme yapıyorsunuz, aylardan beri bitiremediniz, orada vatandaş perişan oluyor. Kaç ay geçti, turizm mevsimi bitti, ne zaman bitiriceksiniz. Çiçek dikimini biz faaliyet olarak görüyoruz. Siz hizmet olarak nasıl görüyorsunuz onu anlamış değilim. 4.5 milyon asfalt serimini yapıyorsunuz. Bunu bir proje olarak mı yazıyorsunuz buraya. Ağaç dikimini bir proje olarak mı yazıyorsunuz anlamış değilim” sözleriyle eleştirdi.

Haberin Devamı

‘88’ polemiği

ÇÖP BİDONU HİZMET DEĞİL Mİ

CHP’li Yılmazkaya’ya yanıt veren Başkan Gökçek ise şu ifadeleri kullandı: “Burada hizmetlerimizi tenkit ettiniz. Çankaya veya Yenimahalle Belediyesi olarak çiçeği, ağaç dikmeyi, asfalt dökmeyi hizmet kabul etmiyorsunuz ama biz ediyoruz. Aramızdaki fark bu. Aramızda hizmet anlayışında inanılmaz bir uçurum var. Yapmış olduğumuz yatırımların miktarı 2 katrilyon. Bu 2 katrilyon yatırımın içinde çöp bidonu da var. Çöp bidonu hizmet değil mi. Çöp bidonu olmadığında bütün şehir kokar.

AĞZIMLA KUŞ TUTSAM TATMİN EDEMEM

Bin 385 kilometre bulvar ve yol yapmışız. Neredeyse Türkiye’nin bir başından bir başına yol demek. ‘Helal olsun bunu yapmışsınız’ diyeceğinize geliyorsunuz ‘niye bunu hizmet diye söylüyorsunuz’ diyorsunuz.”

‘88’ polemiği

Konuşmasının ardından 88 hizmetin yer aldığı broşür kitapçığını imzalayarak CHP’li Yılmazkaya’ya veren Gökçek, “Ağzımla kuş tutsam sizi tatmin edemeyeceğimi biliyorum” dedi.

Haberin Devamı

FETÖ’YE NE VERDİYSEK  BERABER VERDİK

ÖTE yandan CHP’li Doğan Yılmazkaya, ‘FETÖ ve benzeri örgütlere Büyükşehir tarafından verilen bir şey olup olmadığı’ yönünde soru önergesi verdiklerini, iki aydır yanıt alamadıklarını söyledi. Başkan Gökçek’in yanıtı ise, “Ne verdiysek beraber verdik. Bütün her şey bu Meclis’ten geçti. Meclis’ten geçen her şeyin raporlarını size de veriyoruz. Bunların arasından arayacaksınız bulacaksınız söyleyeceksiniz” oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!