84 muvazzaf asker FETÖ'den tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

84 muvazzaf asker FETÖden tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2017 12:02

FETÖ'nün, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları tespit edilen aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 84 şüpheli daha tutuklandı.

Haberin Devamı

ByLock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 575 askerden 84’ü daha tutuklandı. Soruşturma kapsamında tutuklanan asker sayısı 315’e yükseldi.

84 muvazzaf asker FETÖden tutuklandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarında görevli 295’i subay ve 280’i astsubay olmak üzere toplam 575 asker hakkında ByLock kullandıkları iddiasıyla gözaltı kararı vermişti. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler Çağlayan’daki İstanbul adalet Sarayı’na sevk edildi. Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları tespit edilen, aralarında muvazzaf askerlerinde bulunduğu 84 asker daha ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklandı. 

Haberin Devamı

Etkin Pişmanlık Yasası’ndan faydalanan ve örgüt hakkında bildiklerini anlatan 36 kişi ise serbest bırakıldı. Son tutuklamalardan sonra soruşturma kapsamında tutuklanan asker sayısı 315’e yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!