Çaycuma'da kent asansörü hizmete girdi

Güncelleme Tarihi:

Çaycumada kent asansörü hizmete girdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2019 13:10

Çaycuma'da kent asansörü hizmete girdi

Haberin Devamı

Yeliz ALAGÖZ/ÇAYCUMA(Zonguldak),(DHA)- ZONGULDAK'ın Çaycuma ilçesinde, ilçe merkezi ile dik yamaçtaki devlet hastanesine yaya erişimini sağlamak için yapılan kent asansörü törenle hizmete açıldı.

Çaycuma Belediyesi'nin devlet hastanesine yaya erişimini sağlamak için yaptırdığı kent asansörü, Abdullah Kalaycı Caddesi’nde bulunan alt istasyondan kalkıp 108 metre uzunluğundaki dik rampayı çıkarak vatandaşları hastaneye ulaştırıyor. Özellikle engelli ve yaşlı hastalar için önemli olan kent asansörünün açılış törenine, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, kent asansörü ile vatandaşın dik yamaçta bulunan hastaneye ulaşmalarını kolaylaştırdıklarını söyledi. Vaat ettikleri projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden başkan Kantarcı, "Bizler sizler için 5 yıldır gece ve gündüz çalışıyoruz. Sizler için, kadınlarımız için, engellilerimiz için, çocuklarımız için çalışıyoruz. Birçok projeyi sizlere vaat etmiştim. Sonra bu 5 yılın içinde o vadettiklerimizin dışında da birçok projeyi de hayata geçirdik. Hem de bizim bu projelerimiz öyle süslü püslü günü kurtarma projeleri değil. Uzun yıllar boyu kullanılacak, Çaycuma’nın tarihine geçecek ve sizlerin güvenle yıllar boyu kullanacağınız projeler." dedi.

Asansörün hizmete girmesi için çok uğraşlar verdiklerini anlatan Başkan Kantarcı, şöyle dedi:
"Bu esere inanın çok emek harcadık, çok uğraştık. Çünkü çok aşamalardan geçti çok etaplardan geçti, ihaleler yaptık, iptal oldu. İnanın diğer hiçbir projeye bu kadar emek vermedim. Ama ben şunu görüyorum ki, iyi ki bu emeği vermişiz, sadece dün duyurduk bugün bu saatte açılacağını, ama Çaycumalılar akın akın gelerek açılışı teşrif etti. İyi ki bu asansörü yapmışız. İyi ki sizler buradasınız. İyi ki Çaycuma'da yaşıyoruz. İyi ki varız ve Çaycuma'da daha mutlu daha güzel günler geçireceğiz. Çoluk çocuğumuzla beraber gayet güzel gayet mutlu şehirde yaşamanın keyfini süreceğiz."

Çaycuma Belediyesi imamının yaptığı duanın ardından asansörün açılış kurdelesi, başkan Kantarcı ve vatandaşlar tarafından kesildi. Asansörün ilk yolcuları iki engelli vatandaş ile Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ve Zonguldak eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk oldu. Alt istasyondan başlayan yolculuk, 4 dakika sonra, devlet hastanesi önündeki üst istasyonda sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!