Yerel Yönetimler ve Gençlik Katılımı Projesi Eğitimi Sorgun’da yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Yerel Yönetimler ve Gençlik Katılımı Projesi Eğitimi Sorgun’da yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2018 10:50

Yerel Yönetimler ve Gençlik Katılımı Projesi Eğitimi Sorgun’da yapıldı

Haberin Devamı

Halit YILMAZ/ SORGUN, (Yozgat) (DHA)- TÜRKİYE'nin farklı şehirlerinden Yozgat’ın Sorgun ilçesinde buluşan gençler ’Yerel Yönetimler ve Gençlik Katılımı’ Projesi kapsamında bir araya geldi.
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Karaman Yarınlar İçin El Ele Derneği Koordinatörlüğünde, SORGED Sorgun Gençlik Derneği ve Eski Avrupa Gönüllü Hizmeti Gönüllüleri Gençlik Derneği ortaklığında hazırlanan ‘Erasmus + Gençlik Programı KA347 Politika Reformuna Destek - Yapılandırılmış Diyalog programı kapsamında’  Yerel Yönetimler ve Gençlik Bölgesel Eğitimleri ve Zirvesi adlı projenin ikinci eğitimi Sorgun'da gerçekleştirildi.
Amaçlarının genç bakışı yerel yönetimlerin tüm organlarına taşımak ve ayrıca gençlerin yerel yönetime aktif ve bilinçli bir şekilde katılmasını sağlamak olduğunu söyleyen SORGED Sorgun Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz şunları söyledi:
“Türkiye'de ki gençlerde aktif katılım ve aktif vatandaşlık kavramlarının desteği ile yerel yönetimlere katılım konusunda gençlerin bilgi, beceri ve tutumlarında pozitif değişim yaratmak ve gençlerin katılımının önemini bizzat gençlerin kendisi tarafından politika yapıcıların kendisine ulaşmasını sağlamak ve katılımcı gençlerin uzun dönemde yerel yönetici olabilmelerini sağlamaktır. Eğitimde, Yerel Yönetimler Ne Yapar? Türkiye’de Yerel Yöneticiler ve Sorumlulukları, Sen Yerelde Bir Yönetici Olsan?, Yerel Yönetimlerde Gençlik Katılımı Nasıl Sağlanabilir? Türkiye'de yerel yönetimleri ve aktif katılım üzerine yapılan çalışmaları yakından görme ve bu konu üzerine söz sahibi olma konusunda gençlerde olumlu etki yaratacağını düşünüyoruz.” .
Uğuz, 26-27 Ocak 2019 tarihlerinde Ankara'da 110 gencin katılımıyla geniş kapsamlı bir zirve programı yapılacağını belirterek, “Zirve programına Yerel yöneticiler, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden yöneticiler, milletvekilleri, bakanlar, bakan yardımcıları ve müsteşarlar davet edilecektir. Yaptığımız eğitimler sayesinde gençler hem yerel yönetimler, aktif vatandaşlık, aktif katılım konularında bilgi ve farkındalığı arttıracaklar hem de çevrelerine bu etkiyi yayma fırsatı yakalayacaklardır” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!