Uşak Üniversitesi'nden Tasarım ve Teknoloji Festivali

Güncelleme Tarihi:

Uşak Üniversitesinden Tasarım ve Teknoloji Festivali
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2019 16:36

Uşak Üniversitesi'nden Tasarım ve Teknoloji Festivali

Haberin Devamı

UŞAK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, bu yıl ilki düzenlenecek 'Tasarım ve Teknoloji Festivali'nin (TTFEST 2019), 26 Nisan- 3 Mayıs 2019 arasında gerçekleştirileceğini belirtti.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kurum olarak deri, tekstil ve seramik alanlarında Türkiye'de bir ilk olan 'Tasarım Merkezini' kurduklarını ifade eden Rektör Savaş, "Sektörlerinin ihtiyacı olan yerli ve milli tasarımları merkezimizde yaparak, Türkiye'nin uluslararası rekabette gücünü artıracak çalışmalar yürütüyoruz. Deri, tekstil ve seramik alanlarında yeni bir soluk getirecek çalışmalarımızın hedefi ürünleri tasarlayıp, sanayicimize prototip olarak sunmaktır" dedi. Prof. Dr. Ekrem Savaş, bu yıl ilk kez yapılacak olan 'Tasarım ve Teknoloji Festivali'nden de bahsetti. Prof. Dr. Ekrem Savaş, festivalin 26 Nisan- 3 Mayıs 2019 arasında gerçekleştirileceğini belirterek, şunları söyledi:

"Festivalimizde defileler, tasarım ve teknoloji ile ilgili konferans, panel, çalıştay, work-shoplar, sergiler, cirit gösterileri, aile-çocuk oyun etkinlikleri, VR (sanal gerçeklik) etkinlikleri, robot gösterileri, elektrikli araba sunumları, kamu-sanayi işbirlikleri ile ilgili sunumlar, milli uydu sistemi Türksat 6A ile ilgili tanıtım, BulUşak Proje Finali, Ar-Ge ve proje pazarı etkinlikleri, mezuniyet törenleri, bölge üniversitelerinin ve Uşak Üniversitesi'nin tanıtımının yapılacağı 'Tanıtım Günleri' gerçekleştirilecek. Bölge üniversitelerinin oluşturduğu 'ADIM' konsorsiyum toplantısı, uluslararası partner üniversitelerin rektörlerinin katılacağı 'International Staff Week' programları da yapılacak. Uşak Üniversitesi, ilklerin şehri Uşak'ta büyük bir organizasyona imza atacak. Bu festival, Uşak'ın tanıtımı açısından büyük önem taşıyıor."

UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!