Sivas'ta 'Adalet Ormanı' oluşturuldu

Güncelleme Tarihi:

Sivasta Adalet Ormanı oluşturuldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2019 17:31

Sivas'ta 'Adalet Ormanı' oluşturuldu

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS'ta, 21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle Sivas Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından 'Fidan Dikim Töreni' gerçekleştirildi.
Sıcak Çermik yolu Köklüce mevkinde gerçekleştirilen programda konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, 'Adalet Ormanı' adını verdikleri bölgeye yaklaşık 10 bin fidan dikildiğini, bugün de 300 ağacın toprakla buluşturulduğunu söyledi. 
Vali Salih Ayhan ise her kurumun ağaçlandırma konusunda hassasiyet göstermesini istedi. Sivas'ta geçmişten bugüne ağaçlandırma konusunda ciddi çalışmalar yapıldığını ifade eden Vali Ayhan, ancak toprak özelliği ve iklimsel sebeplerden dolayı fidanların hayat bulmasının zor olduğunu söyledi. Sivas'ın gün geçtikçe yeşile büründüğünü hatırlatan Vali Salih Ayhan, belli bir süreç içerisinde Sivas'ın yeşil örtüye bürüneceğini dile getirdi. Bu yıl Sivas'ta ağaçlandırma konusunda ciddi çalışmalar yapılacağını vurgulayan Vali Ayhan, "Öncelikle insanların geçiş güzergâhındaki yolları, nefes aldığı yerleşim alanlarını yoğun bir şekilde yemyeşil bir hale getireceğiz. Benim en çok hassasiyet gösterdiğim bölgelerden birisi de Yıldız Dağı Kayak Merkezi'dir. O bölgede de fidan dikimlerimiz devam edecek." dedi.
Ağaç sevgisinin küçük yaşta aşılanması gerektiğini ve özellikle okulların sosyal sorumluluk anlamında bu ödevi yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Vali Ayhan, "Sivas'taki bütün liselerin bir hatıra ormanı olacak. Şu ana kadar mezun olan kişi sayısı kadar fidanı dikilecek. Bundan sonra da her mezunu için bir fidan toprakla buluşturulacak. Geleceğe de güzel bir miras bırakmış olacağız. Herkesin dikili bir ağacı olacak" diye konuştu.
Adalet Bakanlığı bünyesindeki denetimli serbestlik uygulaması ile sadece ağaçlandırma değil okulların temizliği ve onarımı gibi önemli hizmetlere de katkı sağlandığını ifade eden Vali Salih Ayhan, 'Adalet Ormanı'nın hayata geçmesinde emeği geçen herkese de teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!