Başkan Tarhan ve Milletvekili Antmen engelli çocuklarla zumba yaptı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Tarhan ve Milletvekili Antmen engelli çocuklarla zumba yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2019 10:57

Başkan Tarhan ve Milletvekili Antmen engelli çocuklarla zumba yaptı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 21 Mart 'Dünya Down Sendromu Farkındalık' günü nedeni ile CHP Milletvekili Alpay Antmen ile birlikte down sendromlu gençlerle bir araya gelerek zumba yaptı.
Genetik farklılığa dikkat çekmek için çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından Dünya Down Sendromu Günü Mezitli Belediyesi Down Kafede yapıldı. Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP Miletvekili Alpay Antmen, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Şube Başkanı Dr. Zekiye Kahveci ile birlikte çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. CHP’li Antmen, Belediye Başkanı Tarhan ve CHP İlçe Başkanı Bayram Yıldırım’ın, sahneye çıkarak ZİÇEV’li çocuklarla zumba yapması büyük ilgi gördü.
Mezitli Belediyesinin katkılarıyla ve çeşitli gönüllü kuruluşlarının da desteği ile geliri ZİÇEV Mersin Şubesine katkı vermesi amacıyla kermes düzenledi. 
Halkın Down Sendromlu gençlerin ve sergileyebildikleri yeteneklerinin farkına varmaları için bu tür buluşmaların çok önemli olduğuna dikkat çeken  Başkan Tarhan, “Bir hastalık değil, genetik bir farklılık olan down sendromu, sadece insanda değil, her canlıda görülebilen bir durum. Sayıları oldukça fazla olmasına rağmen sosyal hayatta yerleri pek bulunmayan down sendromlu bireylerin, hayata karışmalarını zorlaştıran genetik farklılıklarına rağmen gerekli eğitim, sosyal farkındalık ve kabullenme bu durumu tersine çevirebiliyor. Biz belediye olarak zaten bunları biliyor ve çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz. Down Kafemizde onların sosyal alanda daha çok yer almalarına imkan tanırken, halkımızın da onlarla bir arada olarak aslında farklı olmadıklarını, eksik değil, bizden çok fazla olduklarını fark etmelerini istiyoruz” dedi.
Başkan Tarhan, etkinliğin gerçekleşmesi için büyük çaba sarf eden, başta ZİÇEV başta olmak üzere tüm paydaşlara teşekkürlerini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!