Çanakkale Şehitleri anıldı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Şehitleri anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2019 12:57

Çanakkale Şehitleri anıldı

Haberin Devamı

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- 18 MART Şehitleri anma ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.
İlk tören belediye binası önündeki Atatürk Meydanı'nda yapıldı. Kaymakam Fatih Çobanoğlu ve 11 Mayıs Reyhanlı Şehitleri Derneği Başkanı Ahmet Tuna, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Bayır Mahallesi ve Gültepe Mahallesi’ndeki asri mezarlıkta bulunan şehitlikler ziyaret edilerek çiçek bırakıldı.
Reyhanlı Tayfur Sökmen Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladıkları ve Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde sundukları anma programında öğretmen Gamze Maraşlı günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Çanakkale temalı oyunun sahnelenmesinden sonra da şiir ve oratoryo gösterisi sunuldu ve koro eşliğinde türkülerin söylenmesi ile devam etti. Bu arada bir öğrenci de anma programı sırasında Atatürk’ün resmini çizdi. Reyhanlı’daki törenlere askeri ve mülki erkan, şehit yakınları, gaziler, vatandaşlar katıldı.

FOTOĞRFALI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!