Down Sendromlu Türk ve Suriyeli çocuklara özel etkinlik

Güncelleme Tarihi:

Down Sendromlu Türk ve Suriyeli çocuklara özel etkinlik
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2019 15:27

Down Sendromlu Türk ve Suriyeli çocuklara özel etkinlik

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- SIĞINMACILAR ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD)'nin, UNICEF işbirliği ile 2016 yılında hayata geçirdiği Al Farah (Mutluluğum) Çocuk ve Aile Destek Merkezi 'Down Sendromu Farkındalık Günü' nedeniyle etkinlik düzenledi.

SGDD Düztepe, Kalyon Al Farah Çocuk ve Aile Destek Merkezleri’nin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlediği etkinlikte Down Sendromu'nun bir hastalık değil, genetik bir farklılık olduğuna dikkat çekildi. Tıbbi genetik uzmanı hekim, özel eğitim uygulama okulu yöneticileri, uzman psikolog ve fizyoterapistler tarafından gerçekleştirilen sunumlarda, Down Sendromlu çocukların özel eğitim ihtiyacı ve süreci, Down Sendromu'nda fizik tedavi ile Down Sendromlu çocuklara sahip ebeveynlerin yaşadığı sorunlar ele alındı.

Gaziantep Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe toplamda 100 Down Sendromlu çocuk ile ailesi katıldı.

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Hasan Can Pala, etkinlik sonrası ailelerden olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi. Hasan Can Pala, “Down Sendromu ırk, milliyet, sosyo ekonomik statü farkı gözetmeyen genetik bir farklılık. Biz de farklılıkları kucaklayan bir dernek olarak bu duyarlılığı herkese yaymaya çalıştık” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!