Sağlık lisansiyerlerine uzmanlaşma eğitimi sertifikası

Güncelleme Tarihi:

Sağlık lisansiyerlerine uzmanlaşma eğitimi sertifikası
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2019 15:25

Sağlık lisansiyerlerine uzmanlaşma eğitimi sertifikası

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Sağlık Müdürlüğü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksek Okulu’nun ortak düzenlediği, BEBKA destek programı kapsamında Hippoterapi (Atla Terapi ve Rahabilitasyon) süreçlerinde sağlık lisansiyerlerine uzmanlaşma eğitimi sertifika töreni düzenlendi.

Eskişehir Sağlık Müdürlüğü, ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Meslek yüksekokulu ile ortak BEBKA teknik destek programı kapsamında Hippoterapi Atlı Terapi Seviye 1 ve Atlı Terapi Seviye 2 eğitimleri 2018 yılında gerçekleştirilmiş olup, Hippoterapinin bir üst seviyesi olan atla terapi rehabilitasyon süreçlerinde uzmanlaşma eğitimini, yurt dışından gelen alanında akademik uzmanların katkısı ile tamamlandı. ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen törene, Mahmudiye Atçılık Meslek Okulu Müdürü Dr. Öğretim üyesi Hakan Çalışkan, Amsterdam Otiz Akademisi Yöneticisi Yavuz Kütük, BEBKA Bursa-Eskişehir Kalkınma Alansı Genel Sekreteri İsmail Gerim, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Milletvekilleri Prof. Dr. Emine Nur Günay, Prof. Dr. Nabi Avcı ve davetliler katıldı.

Eskişehir Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, Hippoterapi (at eşliğinde terapi) belirli hasta gruplarında fonksiyonel açıdan iyileşme ve gelişme sağlamak amacıyla ana tedaviyi destekleyici olarak atın hareketlerinden yararlanan bir tedavi yöntemi olduğunu söyleyerek, Sertifika almaya hak kazananları tebrik etti. ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak ise ESOGÜ  olarak Mahmudiye’deki atçılığın tarihsel  geçmişini bilimsel olarak araştırdıklarını vurguladı. Ak Parti Eskişehir milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay ise konuşmasında şunları söyledi:
“Mahmudiye Atlı Terapi merkezi 2016 yılında pilot uygulamalar ile çalışmalarına başladı. Mahmudiye ilçesinin atlı terapinin merkezi olmasını istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Burası Türkiye’de ilk, inşallah imkânlarını genişleterek, geliştirerek Mahmudiye atlı terapinin merkezi olacak”

Ak Parti Eskişehir milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı ise yaptığı konuşmada, Mahmudiye’nin geçmişten bugüne gelen hikâyesini anlatarak, “Burayı Osmanlı ordusu için at yetiştirmek üzere vakfeden 30’uncu Padişahımız Sultan 2. Mahmut buranın temellerini attı. Daha sonra burası Osmanlı ordusu için gerçekten çok yararlı hizmetler veren bir merkez oldu. Rahmetli Eskişehir milletvekilimiz ve Maliye Bakanımız Kemal Unakıtan burayı tekrar Türkiye’de atçılığın merkezi haline getirmek için büyük gayretler gösterdi. Osmangazi Üniversitesi burayı bir yüksekokulla atlı terapinin ve kültürünün merkezi haline getirmek için okulu kurdu. Türkiye’de emsali olmayan bu tesisi ve Atlı Terapi’yi hep birlikte gayret göstererek ileriye taşıyacağız” dedi.

Atla Terapi ve Rehabilitasyon Süreçlerinde Sağlık Lisansiyerlerine Uzmanlaşma Eğitimi tamamlayan uzman doktor, doktor, fizyoterapist, psikolog, ergo terapist, konuşma terapisti ve hemşire olmak üzere 23 sağlık çalışanına sertifikaları verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!