Eskişehir’de, ‘Yüreğimize Dokunanlar’ Defilesi 

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir’de, ‘Yüreğimize Dokunanlar’ Defilesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2019 10:56

Eskişehir’de, ‘Yüreğimize Dokunanlar’ Defilesi 

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Valisi Özdemir Çakacak’ın eşi Kevser Çakacak’ın himayelerinde, Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan Dokumanın Dili Temalı “Yüreğimize Dokunanlar' defilesi izleyenlerin beğenisine sunuldu.
Eskişehir Valiliğince desteklenen ve Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan defileye; Vali Özdemir Çakacak, eşi Kevser Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Durna Gülşen, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen defilenin tasarım çalışmalarını Yüksel Değirmenci, koreografisini de Ferhan Aral gerçekleştirdi. Üç bölüm halinde sunulan defilenin performans gösterilerini ise Onur Can Tatlıpınar, Aydın Elbasan ve dans topluluğu yaptı.
Büyük bir beğeniyle izlenen defilenin sonunda, Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Gülşen’e ve emeği geçenlere teşekkür plaketi ve çiçek veren Vali Çakacak, “Tarihi başarılarla dolu Türk milletinin geçmişten günümüze kadar uzanan çok büyük kültürel zenginlikleri var. Bu zengin kültürümüz içerisinde ise el sanatları önemli bir yer tutuyor. Geleneksel Türk Giyim ve El Sanatlarını araştırarak, özelliklerini bozmadan günümüze ve gelecek kuşaklara çağdaş yorum ekleyerek bizlere sunan Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü’nü canı gönülden kutluyorum. Sergilenen kıyafetlerin hepsi el emeği göz nuru, ayrı ayrı çok özel ve güzel parçalar. Hazırlanan bu güzel eserleri yapanları ve yapılan bu eserleri bizlere görsel bir sunumla en iyi şekilde anlatanları tebrik ediyorumö diye konuştu.    
Enstitüye verdiği desteklerden dolayı Kevser Çakacak’a çiçek takdim eden Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Durna Gülşen de yaptığı konuşmada, 60 yıllık mazisi olan enstitünün kurulduğu günden bu yana geleneksel el sanatları konusunda çeşitli araştırmalar yapmakta olduğunu ve bunları karakteristik özelliklerini bozmadan modernize ettiğini söyledi. 30 parça giysinin beğeniye sunulduğu defilede 15 profesyonel mankenin yer aldığını aktaran Müdür Gülşen, “Özellikle Sarıcakaya Dağküplü Mahallesi’nde unutulmaya yüz tutmuş desen ve motiflerin kullanıldığı dokuma ve peşkir örneklerinden yola çıkarak yeniden yorumlanan dokumalarımız, ‘Yolculuk, doğa ve düğüm’ olmak üzere üç ana bölümden oluşmaktadır. 2005 yılında dört adet dokuma tezgâhıyla başladığımız Mekikli Bez Dokuma yolculuğunu tasarım ve üretimlerle aslına sadık kalarak yöre dokumacılığı halinde sürdürmekteyiz" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!