Muhtar adayından, ‘Temiz Su’ için sembolik dalış

Güncelleme Tarihi:

Muhtar adayından, ‘Temiz Su’ için sembolik dalış
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2019 18:02

Muhtar adayından, ‘Temiz Su’ için sembolik dalış

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Merkeze bağlı Güzelyalı Köyü muhtar adayı Elif Çelik ve Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Derya Can, temiz su mesajı vermek için ‘Dünya Su Günü’nde sembolik bir dalış gerçekleştirdi.

Dünyada su kaynaklarının hızla tükenmesine ve kirlenmesine dikkat çekmek için Birleşmiş Milletler, 22 Mart’ı ‘Dünya Su Günü’ olarak ilan etti. Çanakkale Merkeze bağlı Güzelyalı Köyü’nün muhtar adayı Elif Çelik ise, Dünya Su Günü’nde farkındalık yaratmak için ilginç bir etkinliğe imza attı. Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Derya Can ile birlikte Güzelyalı sahilinde denize giren muhtar adayı Elif Çelik, “Ben Güzelyalı’da muhtarlık görevine talip olurken, suyun önemini bilerek ve bu konuda muhtarlıkça alınabilecek önlemleri düşünerek ve hatta bunları vaat ederek talip oluyorum. Söz veriyorum ki her gün suyu, yeşili ve dünyayı koruma bilinciyle görev yapacağım. Bu etkinlik de bunun nişanı olsun” dedi.

Muhtar adayı Elif Çelik ile milli sualtı sporcusu Derya Can, etkinlik sırasında üzerinde, “Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Suyu Koruyalım” yazılı pankart açtı.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!